International

ONU pune armata rusă pe „lista rușinii”. Soldații lui Putin au mutilat 518 copii în războiul din Ucraina

1 minute necesare pentru a citi articolul

Joi, 22 Iunie 2023, ora 19:40

193 citiri

ONU pune armata rusă pe „lista rușinii”. Soldații lui Putin au mutilat 518 copii în războiul din Ucraina

Soldații ruși au mutilat 518 copii și au efectuat 480 de atacuri asupra școlilor și spitalelor FOTO Twitter

Organizația Națiunilor Unite consideră Rusia vinovată de uciderea a 136 de copii ucraineni în 2022. Prin urmare, Forțele Armate ale Federației Ruse au fost incluse în „lista rușinii”, scrie Reuters.

Publicația notează că informații despre includerea Rusiei în „lista rușinii” sunt conținute în raportul Consiliului de Securitate al ONU.

Documentul mai notează că soldații ruși au mutilat 518 copii și au efectuat 480 de atacuri asupra școlilor și spitalelor.

În același timp, conform raportului, invadatorii au folosit 91 de copii drept scuturi umane.

Lista Rușinii este o inițiativă a Națiunilor Unite. Forțele armate din diferite țări și grupuri armate care mutilează sau ucid copii în timpul conflictelor militare ajung acolo.

Grupurile armate care se află pe listă fac obiectul sancțiunilor Consiliului de Securitate al ONU și, conform liniilor directoare ale ONU, sunt eliminate din listă numai după semnarea și implementarea unui plan de acțiune pentru a opri încălcările.

Este de remarcat faptul că, în ciuda includerii Forțelor Armate Ruse pe această listă infamă”, țara rămâne membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU. Ucraina insistă că Rusia și-a obținut ilegal locul în Consiliul de Securitate și încearcă să inițieze excluderea statului agresor.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.