International

Papa Francisc urmează să facă o vizită în Ungaria. Suveranul Pontif se va întâlni cu premierul Viktor Orban

1 minute necesare pentru a citi articolul

Luni, 27 Februarie 2023, ora 15:03

168 citiri

Papa Francisc va efectua o vizită apostolică în Ungaria în perioada 28-30 aprilie, în cursul căreia urmează să aibă o întrevedere şi cu premierul ungar Viktor Orban, a anunţat luni, 27 februarie, Vaticanul, conform Reuters, AFP şi MTI.

„Acceptând invitaţia autorităţilor civile şi ecleziastice, sanctitatea sa va efectua o călătorie apostolică în Ungaria din 28 până pe 30 aprilie 2023, vizitând oraşul Budapesta”, a precizat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun Matteo Bruni.

Suveranul Pontif va petrece toate cele trei zile ale vizitei în capitala ungară, potrivit programului făcut public de Vatican.

Papa Francisc se va întâlni la Budapesta cu lideri politici, diplomaţi, preoţi, călugăriţe, intelectuali, precum şi cu săraci şi refugiaţi. Întâlnirea cu Viktor Orban, a cărui politică antimigranţi nu o împărtăşeşte, este prevăzută pentru 28 aprilie.

În această a 41-a deplasare internaţională de când a fost ales, în 2013, papa argentinian, în vârstă de 86 de ani – care a făcut o scurtă escală în capitala ungară în 2021, în drum spre Slovacia – va oficia de asemenea o slujbă în aer liber în piaţa Kossuth Lajos duminică, 30 aprilie, înainte de a reveni la Roma.

În cele şapte ore petrecute la Budapesta în septembrie 2021, care nu au reprezentat o vizită de stat, Papa Francisc a prezidat o slujbă, s-a întâlnit cu Orban şi i-a îndemnat pe unguri să fie „deschişi” faţă de întreaga lume.

Câteva luni mai târziu, în aprilie 2022, el l-a primit pentru prima dată pe Viktor Orban la Vatican şi, în cursul unei audienţe private, i-a transmis acestuia recunoştinţa pentru protecţia oferită de Ungaria refugiaţilor de război din Ucraina.

Potrivit celor mai recente statistici datate din 24 februarie a.c., 34.248 de ucraineni au obţinut până acum statutul de refugiat în Ungaria.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *