International

pierderile umane ale Ucrainei au fost de 10 ori mai mari decât ale Rusiei

1 minute necesare pentru a citi articolul

Marti, 13 Iunie 2023, ora 18:13

57 citiri

Elucubrațiile lui Putin: pierderile umane ale Ucrainei au fost de 10 ori mai mari decât ale Rusiei

Vladimir Putin a discutat cu corespondenții de război FOTO Kremlin.ru

Președintele Vladimir Putin a avut marți, 13 iunie, o întâlnire televizată cu bloggeri militari și corespondenții ruși de război.

Putin a transmis că obiectivele ”operațiunii militare speciale” nu s-au schimbat și că, în opinia sa, de la începutul contraofensivei, armata ucraineană a pierdut între 25% și 30% din vehiculele militare furnizate de Occident. În plus, el a susținut că pierderile umane ale Ucrainei au fost de 10 ori mai mari decât cele ale Rusiei, potrivit The Guardian.

Liderul de la Kremlin a mai spus că Rusia a pierdut 50 dintre tancurile sale în lupte, dintre care unele ar putea fi reparate, în timp ce Ucraina ar fi pierdut 160.

Putin a susținut că Ucraina este responsabilă pentru prăbușirea barajului de la Kahovka, susținând că structura a fost bombardată de către Kiev cu sisteme de rachete HIMARS fabricate în SUA.

”Nu este nevoie de legea marțială în Rusia”

Președintele Vladimir Putin a mai transmis că țara sa trebuie să lupte împotriva agenților inamici și să-și îmbunătățească apărarea împotriva atacurilor lansate din interiorul teritoriului, dar a precizat că nu va urma exemplul Ucrainei și nu va instaura legea marțială.

”Nu există niciun motiv pentru a introduce un fel de regim special sau lege marțială în țară. Nu este nevoie de așa ceva astăzi”, a adăugat el.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.