International

Premierul Albaniei intenționează să impună limitări drastice presei. Oficialul compară situația actuală cu propaganda nazistă

1 minute necesare pentru a citi articolul

Marti, 12 Octombrie 2021, ora 12:53

0 citiri

Edi Rama, premierul Albaniei, a venit cu o propunere controversată, în cadrul discursului pe care l-a ținut la South East Media Forum al OSCE. Oficialul a cerut reglementări stricte și limitări ale libertății de expresie în presa online.

Rama consideră că presa online poate reprezenta o amenințare, prin dezinformare și defăimare. Mai mult, premierul albanez a comparat situația actuală cu cea din timpul propagandei naziste.

„Atunci când încerci să-ți imaginezi ce a făcut lumii mașinăria de propagandă a naziștilor prin intermediul libertății de exprimare, este uluitor. Atunci când încerci să analizezi câte probleme apar în fiecare zi din diferite surse ale răului din această lume, terorism, fundamentalism, pedofilie, boli ale societății moderne, libertatea de expresie poate ajunge la mulți oameni și îi poate influența”, a subliniat șeful guvernului de la Tirana.

Premierul a precizat că politicienii nu au mijloace prin care să se apere de astfel de incidente și sunt imediat catalogați ca fiind împotriva libertății cuvântului. În Parlamentul albanez este discutat un „pachet anti-defăimare”, prin care mass-media ar ajunge sub supravegherea statului.

Patru organizații de presă, insclusiv Reporteri Fără Frontiere, au făcut apel la Uniunea Europeană pentru a interveni în mai multe astfel de măsuri guvernamentale, despre care susțin că pun în pericol libertatea presei din Albania.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *