International

Preot fals angajat de patronul unui restaurant pentru a afla păcatele angajaților

1 minute necesare pentru a citi articolul

Miercuri, 21 Iunie 2023, ora 11:16

57 citiri

Patronul unui restaurant din California a angajat un bărbat care s-a dat drept preot pentru a afla ”păcatele” angajaților, care, în timpul spovedaniei, au fost întrebați inclusiv dacă au întârziat la muncă sau dacă au furat bani.

Bărbatul a fost obligat să plătească 140.000 de dolari în salarii restante și daune angajaților. Anchetatorii au transmis că faptele sunt „cele mai nerușinate” acte de corupție pe care un angajator le-a făcut împotriva personalului său, scrie CNN.

Departamentul american al Muncii a declarat că, potrivit unui angajat, proprietarul Che Garibaldi, care operează două locații ale Taqueria Garibaldi din nordul Californiei, a angajat un preot fals pentru a asculta confesiuni în timpul orelor de lucru și pentru a „smulge păcate”, inclusiv pentru a-i întreba dacă au întârziat la muncă, dacă au furat bani din restaurant sau dacă au avut „intenții rele” față de angajator.

„Sub jurământ, un angajat de la Taqueria Garibaldi a explicat cum restaurantul a angajat un presupus preot pentru a le asculta păcatele de la locul de muncă, în timp ce alți angajați au raportat că un manager a afirmat în mod fals că problemele de imigrație vor fi ridicate de investigația departamentului”, a declarat procurorul Marc Pilotin.

Dieceza catolică din Sacramento a confirmat că nu a găsit „nicio dovadă a vreunei legături” între falsul preot și dieceza lor. „Deși nu știm cine a fost persoana în cauză, suntem complet siguri că nu era un preot al Diecezei din Sacramento”, a spus un purtător de cuvânt, potrivit Mediafax.

Garibaldi și alți trei proprietari și operatori de restaurante au fost condamnați să plătească 140.000 de dolari în salarii restante și daune către 35 de angajați. De asemenea, restaurantul va trebui să plătească 5.000 de dolari în penalități civile.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.