International

Președintele SUA susține că Putin pierde războiul la el acasă. ”A devenit un paria în toată lumea”

1 minute necesare pentru a citi articolul

Miercuri, 28 Iunie 2023, ora 21:08

164 citiri

Președintele SUA susține că Putin pierde războiul la el acasă. ”A devenit un paria în toată lumea”

Biden susține că Putin a devenit un paria la nivel mondial FOTO Twitter/Nexta

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat, în cadrul unei întâlniri cu reporterii, la Casa Albă, că rebeliunea Wagner din Rusia l-a slăbit pe Vladimir Putin.

”Este dificil de spus cât de mult a fost slăbit Putin!”, a declarat Biden vorbind cu reporterii la Casa Albă, dar el a spus că revolta a demonstrat că influenţa liderului rus a slăbit din cauza războiului pe care îl duce în Ucraina.

„El pierde războiul de acasă. Şi a devenit un fel de paria în toată lumea”, a spus Biden despre Putin. „Şi nu este vorba doar de NATO. Nu este vorba doar de Uniunea Europeană”.

Biden a spus că reputaţia lui Putin a fost afectată în faţa naţiunilor din afara Occidentului, cum ar fi Japonia, ca urmare a asaltului continuu al preşedintelui rus asupra Ucrainei. Putin este mai slab acum decât era înainte ca liderul grupului de mercenari, Evgheni Prigojin, să-i ameninţe leadershipul cu o revoltă eşuată în weekend, a spus Biden.

Preşedintele american a declarat că nici America şi nici aliaţii săi militari nu au fost implicaţi în revolta grupului Wagner, care s-a încheiat sâmbătă fără vărsare de sânge după ce Prigojin le-a spus mercenarilor săi să se retragă. Belarus a ajutat la medierea acordului, iar Prigojin a susţinut de atunci că rebeliunea a fost un protest şi nu o tentativă de lovitură de stat.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *