International

Președintele Turc, Recep Tayyip Erdogan, ar putea candida pentru ultima oară în 2023. ”Vom preda acest steag sacru tinerilor noştri”

1 minute necesare pentru a citi articolul

Sambata, 10 Decembrie 2022, ora 23:08

762 citiri

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a lăsat să se înţeleagă sâmbătă, 10 decembrie, că va candida în 2023 pentru ultima oară la preşedinţie, anunţând că va preda apoi ştafeta „tinerilor”, relatează AFP.

„Vom lansa construcţia secolului Turciei cu sprijinul pe care îl cerem, în numele nostru, pentru ultima dată, poporului nostru în 2023”, a declarat şeful statului turc într-un discurs rostit la Samsun, în nordul ţării, sugerând că, dacă va câştiga alegerile din 2023, acesta va fi ultimul său mandat. „Vom preda acest steag sacru tinerilor noştri”, a adăugat el.

Cu alegerile prezidenţiale şi legislative programate pentru iunie 2023, Recep Tayyip Erdogan – aflat la putere din 2003, mai întâi ca premier, apoi ca preşedinte – şi partidul său islamo-conservator AKP speră să păstreze frâiele ţării. Dar preşedintele turc trebuie să se confrunte cu multe provocări, printre care o rată a inflaţiei de 84,4%.

În octombrie, Recep Tayyip Erdogan a reiterat dorinţa pe care o are de mai mult timp de a pregăti o nouă Constituţie turcă care să fie „democratică, simplă şi vizionară”. Acest proiect a fost perceput de unii observatori ca o dorinţă de a modifica limita maximă de două mandate prezidenţiale prevăzută în actuala Constituţia turcă.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *