International

Primul stat din SUA care a interzis pilula de avort: ”Toată viaţa este sacră”

1 minute necesare pentru a citi articolul

Sambata, 18 Martie 2023, ora 09:32

60 citiri

Primul stat din SUA care a interzis pilula de avort: ”Toată viaţa este sacră”

Femeie care ia o pastilă FOTO Unsplash

Wyoming a devenit, vineri, primul stat din SUA care a interzis pilula de avort, ceea ce reprezintă o nouă victorie pentru conservatorii care intenţionează să anuleze accesul la avort, relatează AFP.

Guvernatorul Mark Gordon a cerut aleşilor să meargă mai departe şi să includă interzicerea totală a avortului în constituţia statului şi să o supună votului alegătorilor.

Decizia vine într-un moment în care mulţi oponenţi a avortului încearcă să interzică pilula de avort la nivel naţional, după decizia Curţii Supreme de anul trecut de a elimina dreptul la avort la nivel federal.

De atunci, cincisprezece state au decis să interzică toate întreruperile de sarcină pe teritoriul lor.

Mark Gordon a spus că nu are intenţia de a da înapoi în lupta sa împotriva avortului. „Cred că toată viaţa este sacră şi că fiecare individ, inclusiv copiii nenăscuţi, ar trebui tratat cu demnitate şi compasiune”, a spus Gordon, vineri seară.

După ce Curtea Supremă a Statelor Unite, în iunie anul trecut, a restituit dreptul de a legifera fiecărui stat, aproximativ cincisprezece dintre ele au limitat accesul la medicamentul mifepriston, cerând ca un medic să-l furnizeze, potrivit centrului de cercetare al Institutului Guttmacher, care apără dreptul femeilor la avort.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *