International

Prințesa Olandei poate moșteni tronul chiar dacă se căsătorește cu o femeie

1 minute necesare pentru a citi articolul

Joi, 14 Octombrie 2021, ora 00:10

627 citiri

Prinţesa moştenitoare a Olandei se poate căsători cu o femeie şi poate deveni regină, a declarat prim-ministrul Mark Rutte, într-o intervenţie în Parlament. Orice rege sau regină se poate căsători cu o persoană de acelaşi sex, potrivit legislației olandeze, a afirmat premierul interimar.

Căsătoriile între persoane de acelaşi sex sunt legale în Olanda încă din 2001, dar nu a fost adusă în discuție, până acum, posibilitatea ca acest lucru să se aplice și monarhiei, având în vedere nevoia unui moştenitor al tronului.  

Rutte a declarat că este vorba despre „situaţii teoretice”, însă următoarea regină s-ar putea căsători și cu o femeie.  

„Cabinetul nu consideră că un moştenitor al tronului sau regele ar trebui să abdice dacă el sau ea dorește să se căsătorească cu un partener de acelaşi sex”, a explicat el.  

Viitorul primului născut al regelui Willem-Alexander, prinţesa Amalia, a ajuns în atenția publică, după ce o carte apărută recent a ridicat problema mariajului cu o persoană de același sex. Totuși, nu există indicii că o astfel de căsătorie ar putea avea loc în viitorul apropiat.

Deşi premierul olandez a clarificat faptul că mariajul între persoanele de acelaşi sex este posibil, nu este clar ce s-ar întâmpla cu succesiunea dacă ar exista copii născuţi dintr-o astfel de căsnicie regală. Constituţia olandeză prevede doar că regele sau regina pot fi moşteniţi de un „descendent legitim”, fără a fi explicat exact ce înseamnă acest lucru.

Citeste si:

Pariul pe Cioloș: logică vs. umor
Pariul pe Cioloș: logică vs. umor

La bursa pariurilor internaute aborigene, domnul Cioloș nu are aproape nicio șansă să formeze un guvern. Așa că cel care va paria pe Cioloș și va câștiga va avea parte de o cotă…Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *