International

Rusia refuză ajutorul oferit de ONU pentru oamenii din zonele afectate de inundațiile cauzate de distrugerea barajului Kahovka

1 minute necesare pentru a citi articolul

Luni, 19 Iunie 2023, ora 08:18

176 citiri

Rusia refuză ajutorul oferit de ONU pentru oamenii din zonele afectate de inundațiile cauzate de distrugerea barajului Kahovka

Distrugerea barajului Nova Kahovka FOTO Telegram /DDGeopolitics

Moscova a refuzat ajutorul oferit de ONU oamenilor din zonele afectate de inundaţii după distrugerea barajului Kahovka, relatează Reuters.

Ruperea barajului la 6 iunie a cauzat inundaţii în sudul Ucrainei şi în zone sub ocupaţie rusă din Herson, distrugând case şi culturi.

Au murit 52 de oameni. Oficiali ruşi spun că 35 de persoane au murit în zone controlate de Moscova. Ministrul ucrainean de Interne afirmă că au murit 17 oameni şi alţi 31 sunt dispăruţi. Peste 11.000 de persoane au fost evacuate în zonă.

ONU i-a cerut Rusiei să acţioneze în conformitate cu obligaţiile care îi revin în temeiul dreptului internaţional umanitar.

„Ajutorul nu poate fi refuzat persoanelor care au nevoie de el”, a precizat într-un comunicat Denise Brown, coordonatorul umanitar al ONU pentru Ucraina.

Ucraina acuză Rusia că a aruncat în aer barajul. O echipă de experţi internaţionali în drept a declarat că este „foarte probabil” ca prăbuşirea barajului să fi fost cauzată de explozibili puşi de ruşi.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.