International

Rușii au lovit din nou Odesa. Cel puțin 30 de oameni au murit în exploziile puternice care au zguduit orașul. Medici și salvatori, printre victime FOTO

3 minute necesare pentru a citi articolul

Rușii au lovit din nou Odesa. Cel puțin 30 de oameni au murit în exploziile puternice care au zguduit orașul. Medici și salvatori, printre victime FOTO

Medicii și salvatorii au fost uciși și răniți în urma bombardamentelor./ FOTO: X

Rusia a atacat din nou Odesa, vineri dimineață, 15 martie. Atacul cu rachete rusești asupra orașului ucrainean s-a soldat cu cel puțin 30 de victime, a anunțat guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper.

Medici și salvatori din Odesa au fost uciși și răniți în urma bombardamentelor. Pe rețele sociale au apărut imagini cu cadavrele victimelor, cu salvatori răniți și cu bălți de sânge.

„În urma atacului rusesc cu rachete asupra Odesei, există victime. Toate serviciile relevante sunt la fața locului. Datele sunt în curs de verificare”, a spus Kiper.

Ulterior, el a adăugat că un paramedic și un angajat al Serviciului de Urgență au fost uciși în urma atacului cu rachete rusești. După prima explozie, au venit la fața locului să ajute oamenii. Potrivit lui Kiper, printre medici și salvatori sunt răniți grav.

„Se stabilește numărul total al victimelor, tuturor li se asigură asistența medicală necesară”, a adăugat Kiper.

Un total de 12 persoane, inclusiv cinci copii, au fost ucise în atacul cu dronă din 2 martie asupra unui bloc de apartamente.

Trupele ruse atacă în mod regulat orașul Odesa și regiunea Odesa cu drone și rachete.

Rusia a atacat șapte regiuni ucrainene cu 27 de drone de tip Shahed și opt rachete în dimineața zilei de 15 martie, a declarat armata ucraineană. Pe de altă parte, Rusia transmite că Ucraina a continuat atacurile asupra regiunii Belgorod.

„Toate cele 27 de drone de atac Shahed au fost doborâte deasupra regiunilor Kirovohrad, Nikolaev, Harkov, Herson, Hmelnițki, Vinița și Kiev”, a transmis armata ucraineană, vineri, într-un comunicat.

Forțele aeriene ucrainene au mai transmis că forțele ruse au tras opt rachete în estul și centrul Ucrainei.

Reuters scrie că două persoane au fost ucise în atacurile Rusiei asupra orașului Vinița, unde o clădire rezidențială a fost lovită.

Atacul rusesc de vineri cu drone și rachete vine după ce, joi, forțele ruse au vizat infrastructura civilă din nord-estul Ucrainei.

Atacul a distrus semnalele de televiziune și radio în cinci orașe, în ceea ce pare a fi o încercare a Rusiei de a întrerupe accesul ucrainenilor la informații, au declarat oficialii de la Kiev.

Separat, armata ucraineană a anunțat că forțele sale au fost angajate în 76 de confruntări în ultimele 24 de ore în zonele Novopavlivka, Avdiivka și Lîman, în regiunea Donețk.

La rândul său, ministerul rus al Apărării a anunțat că Ucraina a atacat din nou regiunea de frontieră Belgorod cu șapte rachete Vampire care au fost doborâte de sistemele rusești de apărare aeriană, fără a preciza dacă au existat victime sau pagube.

Un comentariu Reuters afirmă că regiunea rusească Belgorod a devenit un front de luptă permanent în război.

Pentru locuitorii din Belgorod, semnele războiului sunt la vedere. Soldații merg pe străzi, iar blocuri de beton au fost poziționate în stațiile de autobuz pentru a proteja oamenii de potențiale explozii.

Școlile primare au trecut la lecții online, iar școlile secundare funcționează hibrid, de acasă și în clasă.

Autobuzele se opresc atunci când sirenele anunță amenințarea unui atac aerian, iar oamenii trebuie să coboare și să meargă pe jos. Mii de oameni au părăsit regiunea pentru a scăpa de pericol.

În ultimele zile, Ucraina a vizat cu atacuri obiective economice ale Rusiei, inclusiv mari rafinării pe care le-a avariat prin atacuri cu drone.Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.