International

”Se încearcă să fim anihilaţi şi şterşi de pe faţa pământului” VIDEO

1 minute necesare pentru a citi articolul

Luni, 10 Octombrie 2022, ora 10:31

4 citiri

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a afirmat, după exploziile de la Kiev şi din alte oraşe ucrainene, că se încearcă anihularea ucrainenilor, anunţând că sunt mai mulţi morţi şi răniţi.

”A 229-a zi de război. În ziua 229 se încearcă să fim anihilaţi şi şterşi de pe faţa pământului”, a scris Zelenski pe Facebook, postând şi imagini de pe străzile din Kiev..

El afirmă că oameni au fost ucişi în timp ce dormeau, iar la Kiev şi Dnipro, au fost atacaţi oameni care mergeau la serviciu.

Conform lui Zelenski, s-au înregistrat morţi şi răniţi.

Explozii în centrul Kievului

Mai multe explozii ai zguduit luni dimineaţă zona centrală a capitalei ucrainene Kiev, anunţă The Guardian. Conform Kiev Independent, au putut fi auzite cel puţin patru explozii, urmate de degajări mari de fum, în zona centrală a oraşului.În oraş şi în zonele învecinate a fost declanşată alarma aeriană.O rachetă rusească a aterizat pe o stradă a oraşului Kiev, lângă monumentul lui Hruşevski, potrivit unui consilier al ministrului de Interne.

Deputatul ucrainean Oleksii Goncearenko a adăugat că o rachetă a căzut „chiar în centrul oraşului”.„Maşinile ard şi ferestrele au fost sparte în case. Sunt morţi”, a scris el pe Twitter în această dimineaţă.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *