International

Slovacia reimpune carantina. Noi restricții dure inclusiv pentru persoanele vaccinate

1 minute necesare pentru a citi articolul

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 19:58

41 citiri

Autoritățile din Slovacia au anunțat miercuri, 24 noiembie, o carantină de două săptămâni, care vizează atât persoanele nevaccinate, cât și pe cele vaccinate. Decizia a fost luată după ce numărul spitalizărilor a atins un nivel critic, iar rata de vaccinare nu a depășit 50%.

Restricţiile includ, printre altele, închiderea restaurantelor şi a magazinelor neesenţiale. Deplasările vor fi permise numai pentru cumpărăturile necesare, pentru a merge la serviciu, la şcoală şi la medic, a anunţat premierul Eduard Heger.

Situaţia va fi reevaluată după 10 zile, iar de orice eventuală relaxare a restricţiilor vor beneficia numai persoanele vaccinate şi cele trecute prin boală.

Cu o zi înainte, țara a înregistrat peste 10.000 de noi cazuri de COVID-19.

Pentru persoanele nevaccinate, în țară erau deja în vigoare restricții. Până acum, sub 50% din cei 5,5 milioane de slovaci s-au vaccinat împotriva coronavirusului, Slovacia având a treia cea mai redusă rată a vaccinării în UE, după Bulgaria şi România.

Preşedinta Zuzana Caputova a transmis un mesaj emoţionant către populaţie, afirmând că ţara pierde lupta cu COVID-19 şi are nevoie de un lockdown pentru că sistemul sanitar este copleşit. Numărul pacienţilor COVID-19 spitalizaţi a depăşit 3.200, apropiindu-se de vârfurile de circa 3.800 de internări din valul precedent, iar peste 80% dintre cei internaţi sunt nevaccinaţi.

Rata de infectare din Slovacia este de 1.296 cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile, cea mai ridicată din lume.

Decizia privind reimpunerea carantinei pentru toți locuitorii a fost luată recent și de Austria.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *