International

”Sper ca Putin să aibă soarta lui Ceaușescu” VIDEO

1 minute necesare pentru a citi articolul

Sambata, 01 Octombrie 2022, ora 17:55

269 citiri

Consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerashchenko, a transmis sâmbătă, 1 octombrie, un mesaj pentru rușii de rând, pe care îi încurajează să urmeze exemplul României și să facă cu Vladimir Putin ce au făcut românii cu Nicolae Ceaușescu.

„Încă o paralelă istorică. Sper ca într-o zi rușii să facă ceva asemănător lui Putin cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu”, a transmis Gerashchenko pe Twitter. Acesta a publicat apoi pe Twitter un video cu Revoluția română din decembrie 1989.

Președintele Vladimir Putin a susținut vineri, 30 septembrie, un discurs public în care a anunțat oficial anexarea a patru provincii ucrainene la Rusia. Liderul rus și-a început discursul declarând că regiunile ucrainene Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson sunt de azi pământ rusesc.

”Oamenii au votat la referendum. Rezultatele sunt cunoscute. Le știți foarte bine. Oamenii și-au făcut alegerea. Rusia le acceptă”, a afirmat Putin.

Acesta a susținut apoi despre cetățenii ucraineni din cele patru regiuni anexate că ”s-au trezit în prizonieri în țări care nu îi recunoșteau”.

”Oamenii au fost învățați să urască tot ceea ce venea din Rusia. E normal să-și dorească să revină la patria-mamă. Oamenii curajoși din Herson și Zaporojie și-au făcut vocea auzită. Vreau ca Kievul și Occidentul să audă vocea cetățenilor din regiunile care vor deveni cetățeni ai Rusiei pentru totdeauna. Îi cerem Kievului să oprească focul, iar războiul pornit de ei în 2014 vrem să-l oprim. Suntem gata să mergem la masa negocierilor”, a afirmat președintele rus”, a subliniat Putin.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *