International

Statele Unite ale Americii vor cumpara 500 de milioane de doze de vaccin Pfizer pentru tarile defavorizate

1 minute necesare pentru a citi articolul

Statele Unite vor cumpara 500 de milioane de doze de vaccin contra Covid-19 produs de Pfizer/ BioNTech pentru a le oferi altor tari, au anuntat miercuri The New York Times si The Washington Post.

Presedintele american Joe Biden trebuie sa faca acest anunt la summitul G7 saptamana aceasta, potrivit Washington Post care citeaza persoane apropiate dosarului.

Intrebat inainte de plecare in Anglia, Biden a parut miercuri sa faca aluzie la acest anunt. La intrebarea daca are o strategie pentru distribuirea de vaccinuri in lume, el a raspuns: “Am una si o voi anunta”.

Potrivit The New York Times, primele 200 de milioane de doze vor fi distribuite anul acesta si alte 300 de milioane anul viitor.

Statele Unite au fost criticate dur in aceste ultime luni pentru ca au intarziat sa imparta vaccinuri cu restul lumii. Dar Casa Alba incearca acum sa pozeze in lider in acest dosar.

Pandemia de coronavirus va fi unul dintre subiectele prioritare abordate la G7.


Statele Unite au anuntat deja ca vor dona 80 de milioane de doze de vaccinuri anti-Covid tarilor pana la sfarsitul lui iunie.

La inceputul lunii, Washington a indicat ca 75% din aceste doze vor fi distribuite prin Covax, program infiintat pentru a asigura o distribuire echitabila de vaccinuri, in special in tarile slab dezvoltate.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *