International

”Țara care se autointitulează cea mai inteligentă, puternică și liberă a făcut un lucru stupid”

1 minute necesare pentru a citi articolul

Duminica, 23 Aprilie 2023, ora 20:58

118 citiri

Rusia avertizează că ”nu va ierta” SUA: ”Țara care se autointitulează cea mai inteligentă, puternică și liberă a făcut un lucru stupid”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov FOTO Twitter / Nexta

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, se va afla luni și marți la New York.

Înainte de plecarea sa, el a declarat că Moscova ”nu va ierta” Statele Unite pentru faptul că au refuzat să elibereze vize jurnaliştilor ruşi care îl însoţesc la ONU.

”Nu vom uita, nu vom ierta”, a avertizat Lavrov în faţa presei, denunţând o decizie ”laşă” a Washingtonului.

Rusia deţine preşedinţia rotativă a Consiliului de Securitate al ONU în aceasta lună, în plină ofensivă militară în Ucraina pentru care fost condamnată la nivel internaţional.

”O ţară care se autointitulează cea mai inteligentă, cea mai puternică, cea mai liberă, cea mai corectă s-a dezumflat şi chiar a făcut un lucru stupid”, a deplâns Lavrov, ironic asupra faptului că Statele State, refuzând să acorde vize jurnaliştilor ruşi, au arătat, potrivit acestuia, ”ce valorează declaraţiile (lor) privind libertatea de expresie”.

De la începutul intervenţiei ruse în Ucraina, condiţiile pentru eliberare a acreditărilor pe lângă Ministerul rus al Afacerilor Externe de la Moscova, de care depind vizele, au fost deja mult înăsprite.

Acest nou episod de tensiuni între Moscova şi Washington survine la trei săptămâni după arestarea unui jurnalist american în Rusia, Evan Gershkovich, suspectat de ”spionaj” de către autorităţile ruse, ceea ce Statele Unite şi persoana în cauză resping categoric.

Un tribunal rus a respins marţi cererea de eliberare a jurnalistului american Evan Gershkovich, menţinându-se astfel plasarea sa în detenţie provizorie pentru acuzaţii de spionaj, pe care ziaristul le respinge, notează AFP şi Reuters.

Evan Gershkovich, reporter la cotidianul american Wall Street Journal, a fost arestat la sfârşitul lui martie în timp ce realiza un reportaj la Ekaterinburg, în regiunea Ural.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *