International

Trump Organization, găsită vinovată de toate capetele de acuzare pentru fraudă fiscală. Cum va răspunde fostul lider de la Casa Albă

1 minute necesare pentru a citi articolul

Miercuri, 07 Decembrie 2022, ora 07:08

197 citiri

Un juriu din Manhattan a găsit două companii din cadrul Trump Organization vinovate de mai multe acuzaţii de fraudă fiscală penală şi de falsificare a registrelor de afaceri, prin faptul că nu au raportat şi nu au plătit impozitele pe compensaţiile acordate directorilor de top.

Trump Corp şi Trump Payroll Corp. au fost găsite vinovate pentru toate acuzaţiile care li s-au adus.

Donald Trump şi familia sa nu au fost inculpaţi în acest caz, dar fostul preşedinte a fost menţionat în mod repetat în timpul procesului de către procurori cu privire la legătura sa cu beneficiile acordate anumitor directori, inclusiv apartamentele finanţate de companie, închirieri de maşini şi cheltuieli personale.

Organizaţia Trump ar putea primi amenzi de maximum 1,61 milioane de dolari atunci când va fi condamnată la jumătatea lunii ianuarie.

Compania nu riscă să fie desfiinţată, deoarece nu există niciun mecanism prevăzut de legislaţia din New York care să dizolve compania. Cu toate acestea, o condamnare pentru infracţiune ar putea avea un impact asupra capacităţii sale de a face afaceri sau de a obţine împrumuturi sau contracte.

Avocaţii Trump Org. au declarat că intenţionează să facă apel.

Verdictul de vinovăţie survine în contextul în care Trump este cercetat de procurorii federali şi de stat pentru modul în care a gestionat documentele clasificate, pentru efortul de a anula rezultatele alegerilor din 2020 şi pentru acurateţea registrelor de afaceri şi a declaraţiilor financiare ale Organizaţiei Trump.

De asemenea, el se confruntă cu un proces civil de 250 de milioane de dolari din partea procurorului general din New York, care îl acuză pe Donald Trump şi pe copiii săi adulţi că au fost implicaţi într-o fraudă care a durat zece ani.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *