International

Ucraina a pierdut una dintre „armele formidabile” primite de la britanici. Un obuzier autopropulsat a fost făcut zob de ruși VIDEO

1 minute necesare pentru a citi articolul

Marti, 04 Iulie 2023, ora 13:20

185 citiri

Ucraina a pierdut una dintre „armele formidabile” primite de la britanici. Un obuzier autopropulsat a fost făcut zob de ruși VIDEO

Tuul autopropulsat AS90 de 155 mm a fost făcut zob FOTO Captură Twitter

Majoritatea țărilor NATO și-au arătat de la începutul războiului solidaritatea cu Ucraina, donând armament de zeci de miliarde de euro. Însă pe terenul de luptă, chiar și cele mai sofisticate arme sunt expuse riscului de a fi nimicite.

O înregistrare video apărută pe Twitter arată că ucrainenii au pierdut un obuzier autopropulsat AS-90 donat de Londra și pe care armata britanică l-a descris drept una dintre „armele sale formidabile”, scrie Hotnews.ro.

Înregistrearea video a fost filmată în apropierea satului Mali Shcherbaky din regiunea Zaporojie. Administratorii paginii Ukraine Weapons Trakcer au punctat faptul că aceasta este prima confirmare a distrugerii unui astfel de obuzier cu calibrul de 155 de milimetri de către ruși.

Guvernul de la Londra a donat 32 de astfel de vehicule de luptă forțelor ucrainene și i-a instruit în Marea Britanie pe militarii ucraineni să le folosească. „Faceți cunoștință cu formidabilul tun autopropulsat AS90 de 155 mm pe care armata britanică a antrenat echipajele de tancuri ucrainene”, afirma ministerul Apărării de la Londra, Ben Wallace, într-o postare din luna aprilie.

Performanțele obuzierelor AS-90

Obuzierele AS-90 sunt tunuri pe șenile care pot lansa obuze standard de 155 de milimetri la o distanță de până la 25 sau 30 de kilometri, în funcție de lungimea țevii.

Obuzierele AS-90 pot lansa 3 proiectile în decurs de 10 secunde (în modul rafală), 6 pe minut timp de 3 minute (foc intens) și 2 pe minut timp de o oră (foc susținut), mai arată sursa citată.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.