International

Un școlar de 12 ani din Rusia a primit o citație prin care i se cere să se prezinte în fața comisariatului militar FOTO

1 minute necesare pentru a citi articolul

Duminica, 11 Decembrie 2022, ora 08:44

289 citiri

Comisariatele militare din Rusia au început să se intereseze de copii. Într-o somație pentru un școlar de 12 ani se menționează că acesta este supus înregistrării pentru înmatriculare militară, scrie canalul Telegram „PP Kansk”.

Rudele copilului se plâng că înregistrarea militară în Rusia începe la vârsta de 16-17 ani. Rudele școlarului nu înțeleg de ce un băiat de 12 ani este forțat brusc să se prezinte la Comisariatul Militar.

„Situația este așa, copilul are 12 ani, a venit o citație de la comisariatul militar… din câte îmi amintesc, înregistrarea inițială începe de la 16-17 ani… întrebarea este … de ce i se cere copilului să se prezinte la comisariatul militar”, – sunt revoltați apropiații băiatului.

Mama tânărului a explicat că „astfel de greșeli se întâmplă destul de des”. În acest caz, femeia a fost sfătuită să solicite ajutor de la parchet.

Alți părinți s-au plâns că se trimit somații copiilor de cinci ani și elevilor de clasa a șasea. În plus, un absolventul al clasei a XI-a a primit o citație despre mobilizarea pentru războiul din Ucraina.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat această informație.

Pe 2 decembrie, mass-media a scris că în Rusia a început să fie emise somații către Comisariatul Militar pentru cetățenii străini . Aproape 80 de angajați ai fabricii din Chelyabinsk, printre care se numără cetățeni din Belarus și Uzbekistan, au primit o invitație de a se prezenta în fața Comitetului Militar.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *