International

Un zăcământ de gaz care poate asigura independența energetică pe timpul iernii

1 minute necesare pentru a citi articolul

Marti, 29 August 2023, ora 21:42

145 citiri

Descoperire majoră în Ucraina: Un zăcământ de gaz care poate asigura independența energetică pe timpul iernii

Ucraina a finalizat cu succes o prospecție cu o adâncime de aproximativ 4 km FOTO / Twitter

Compania Ukrgasdobycha a anunțat o veste foarte bună pentru ucraineni: pe teritoriul țării a fost descoperit un nou zăcământ de gaze naturale, ale cărui rezerve s-ar putea apropia de volumul de 1 miliard de metri cubi.

Acest lucru este relatat în fluxul de știri al site-ului oficial al Naftogaz. Se raportează că Ucraina a finalizat cu succes o prospecție cu o adâncime de aproximativ 4 km, din care s-au produs deja peste 100.000 de metri cubi de metan.

Se mai indică faptul că înainte de forarea sondei menționate au fost efectuate sondaje seismice 3D, prin care specialiștii au putut să verifice modelul geologic.

„Aceasta este o altă descoperire de noi zăcăminte de hidrocarburi făcute de geologii noștri în ultimul an”, spune Oleg Tolmacev, director general interimar al Ukrgasdobycha.

Toate încercările rușilor de a „îngheța” Ucraina, așa cum au încercat să facă iarna trecută, nu vor reuși în iarna care se apropie.

De asemenea, preţurile mici şi capacitatea mare de stocare a gazelor de care dispune Ucraina îi atrage pe traderii europeni de gaze naturale, care vor folosi rezervoarele țării indiferent de riscurile implicate de războiul aflat în desfăşurare.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, începută în februarie anul trecut, Uniunea Europeană a căutat să realizeze niveluri ridicate de stocare a gazelor pentru a compensa scăderea ofertei ruseşti, în special în lunile de iarnă cu cea mai mare cerere.

Există în prezent aşteptări ca UE să atingă obiectivul de a-şi umple facilităţile de depozitare până la 90% până la 1 noiembrie.

Naftotgaz a spus că firmele străine ar putea folosi mai mult de 10 miliarde de metri cubi (bcm) de stocare din capacitatea ţării de aproximativ 30 de miliarde de metri cubi, mai ales în vestul ţării, care este departe de linia frontului.Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.