International

Uniunea Europeana amana aprobarea planului de redresare al Ungariei. Guvernul Viktor Orban ar trebui sa primeasca 7,2 miliarde de euro

1 minute necesare pentru a citi articolul

Oficiali ai Comisiei Europene au transmis luni, 12 iulie, ca n-au finalizat analiza documentatiei depuse de Ungaria in vederea aprobarii planului national de redresare.

Luni, 12 iulie, este ultima zi disponibila pentru aprobarea sau nu a planului Ungariei privind accesarea a 7,2 miliarde de euro din fondul destinat redresarii tarilor membre UE dupa pandemia de coronavirus.

Responsabilii cu analizarea dosarului Ungariei spun ca este nevoie de luni de munca pentru stabilizarea fezabilitatii si ca vor cere prelungirea datei limita pentru emiterea unui verdict, potrivit Reuters.

La inceputul lunii iulie, membrii Comisiei pentru control bugetar al Parlamentului European, insarcinata cu asigurarea utilizarii corespunzatoare a banilor contribuabililor din UE, s-a aflat in Ungaria pentru a vizita mai multe proiecte finantate de uniune.

Cardul de masa Up Dejun vine cu cost 0 si discount de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

Oficialii au mediatizat mai multe probleme, inclusiv un proiect dubios privind construirea unei cai ferate turistice in apropierea localitatii natale a premierului Viktor Orban.

In fara avalansei de manifestari impotriva Uniunii Europene a unor politicieni maghiari de top, oficialii UE au raspuns ca nu este clar daca Ungaria face suficiente demersuri pentru combatarea coruptiei, acesta fiind principalul motiv al amanarii unui verdict pe marginea planului de redresare.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *