Internet si Tehnologie

Mark Zuckerbeg intră „în cușcă” cu Elon Musk. Meta lansează o nouă rețea socială, atacând direct Twitter

1 minute necesare pentru a citi articolul

Marti, 04 Iulie 2023, ora 08:10

143 citiri

Mark Zuckerbeg intră „în cușcă” cu Elon Musk. Meta lansează o nouă rețea socială, atacând direct Twitter

Elon Musk și Mark Zuckerberg FOTO facebook

Alternativa Meta la Twitter, numită Threads, va fi disponibilă cel puţin pentru o parte a utilizatorilor smartphone-uri, începând de joi.

După mai multe luni de dezvoltare şi teste, Meta este pregătită să lanseze Threads, o nouă reţea socială prin care încearcă să capitalizeze nemulţumirea utilizatorilor de Twitter.

Meta a publicat deja aplicaţia Threads în App Store, sub forma unei precomenzi digitale, însă aceasta va putea fi descărcată pe iPhone începând de joi, 6 iulie.

O precomandă digitală a apărut şi în Play Store, însă acolo nu este trecută o dată de lansare. Asta înseamnă că, pe Android, Threads ar putea fi lansată ceva mai târziu.

Informaţii şi capturi de ecran cu Threads au tot apărut în ultimele luni, creionând imaginea unei clone de Twitter, care arată şi funcţionează la fel cu platforma deţinută acum de Elon Musk.

Threads are la bază protocolul ActivityPub, acelaşi protocol descentralizat pe care-l foloseşte şi Mastodon. Logarea în cadrul platformei pare că se va face pe baza contului de Instagram.

Este o perioadă efervescentă pentru platformele sociale, care poate duce la decăderea unora dintre numele grele de până acum şi la naşterea altora. Twitter şi Reddit, pe o parte, au stârnit nemulţumiri ample ale utilizatorilor, iar Meta, cu Threads, şi Jack Dorsey, cu Bluesky, par pregătiţi să profite de acest context.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.