Marti, 04 Iunie 2024, ora 23:00
102 citiri
Dacă nu faceți cumpărături la raionul de congelare în fiecare săptămână, pierdeți unele dintre cele mai bune alimente pe care le are de oferit magazinul alimentar.
Legumele congelate sunt de obicei pregătite și parțial gătite înainte de congelare, ceea ce economisește timp în bucătărie și, deoarece sunt păstrate la temperaturi atât de scăzute, nu se strică la fel de repede ca cele proaspete (un câștig pentru combaterea risipei alimentare). În plus, în ciuda a ceea ce poate ați auzit, alimentele congelate sunt la fel de nutritive ca și omologii lor proaspeți.
Cel mai bun mod de a profita la maximum de legumele congelate este să vă asigurați că le depozitați bine. Un truc pe care fostul editor al The Kitchn, Meghan Splawn, îl folosește pentru a păstra proaspete pungile de bezele, funcționează la fel de bine și pentru mazărea și morcovii congelați (sau orice alte legume în pungi pe care le aveți la îndemână): Nu mai tăiați pungile direct în partea de sus și, în schimb, folosiți „regula U” pentru a deschide și, ulterior, a lega ambalajul închis.
Ce este atât de grozav la „regula U” pentru deschiderea pungilor de legume congelate?
„Congelatorul meu era cea mai haotică zonă din întreaga bucătărie. Am încercat să folosesc cleme pentru chipsuri și agrafe de rufe pentru a fixa pungile de cartofi prăjiți congelați (se desprind atunci când scormonesc prin congelator în timpul grabei de la cină). Alteori am băgat pungile în pungi cu fermoar pentru congelator, ceea ce mi s-a părut întotdeauna o risipă. Mi-e rușine să recunosc că pungile de mazăre congelată deschise și pe jumătate goale, băgate la întâmplare în congelator, nu sunt un eveniment neobișnuit.
În afară de inconvenientul de a avea o ploaie de mazăre congelată desfăcută împrăștiată peste tot, niciuna dintre aceste opțiuni nu a fost atât de eficientă. Motiv pentru care am luat exemplu de la Meghan și am creat „Regula U” pentru a deschide pungile de legume congelate.”, scrie pentru yahoo.com Patty Catalano, scriitoare și editor de conținut specializată în alimentație.
„Pur și simplu țineți o pungă nedeschisă de cele două colțuri superioare și scuturați conținutul până la fund. Folosiți o foarfecă pentru a face o tăietură de 2,5 cm drept în jos, la aproximativ o treime din fiecare colț. Apoi, îndoiți ușor spre dumneavoastră această clapetă centrală, astfel încât să puteți tăia peste partea din pungă care leagă tăieturile drepte în jos. Ar trebui să fi îndepărtat o bucată de ambalaj în formă de U, iar punga ar trebui să semene cu forma unei pungi de plastic pentru cumpărături.
Scuturați porțiunea de legume necesară, apoi prindeți din nou colțurile ambalajului și faceți un nod. Presați cât mai mult aer posibil, nu numai pentru a face punga compactă pentru depozitare, ci și pentru a preveni temuta arsură de congelator. Și gata! Folosirea „Regulii U” pentru a lega pungile de legume congelate la loc pe ele însele este cea mai bună soluție pe care am găsit-o pentru depozitarea în congelator.”
Articol preluat de la: ziare.com