Magazin

In ultimul secol, padurile s-au schimbat complet. Cum arata in prezent

1 minute necesare pentru a citi articolul

O cercetare de anvergura arata ca, in ultimul secol, am pierdut foarte multe dintre padurile batrane. Concret, o revizie a nu mai putin de 150 de studii arata ca padurile de pe Terra au devenit mai tinere si mai scunde.

Iar aceasta tendinta va continua, arata IFL Science, alimentata fiind de inclzirea climei si de taierea in masa a copacilor. In locuri unde existau paduri batrane au crescut unele tinere, dar in alte locuri, defrisate, a ramas doar camp.

Rata mortalitatii padurilor s-a dublat in America de Nord si a crescut considerabil in padurea amazoniana, spre exemplu.

“(Padurile – n. red.) au devenit tot mai mici si mai tinere in ultimul secol, in principal din cauza oamenilor si a perturbarilor precum incendiile de vegetatie, secete si invazii ale insectelor. Aceste aspecte continua sa creasca in severitate si frecventa”, a explicat Tom Pugh, cercetator de la Universitatea din Birmingham.

De suferit va avea viata salbatica, ce depindea de aceste paduri vechi, luxuriante, si nu numai.

Vezi si Din greseala, s-a gasit ceva cu totul neasteptat in solul unei paduri din SUA!

A.P.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *