Magazin

Londra a profitat de izolare pentru a revopsi Abbey Road, trecerea de pietoni pe care au călcat membrii formației The Beatles și care poartă numele ultimului lor album

1 minute necesare pentru a citi articolul

Cea mai cunoscută trecere de pietoni din lume, după ce a apărut pe coperta volumului formaţiei The Beatles „Abbey Road”, a fost revopsită. Izolarea cauzată de coronavirus a oferit ocazia de a reface dungile albe pe care au călcat John, Paul, Ringo şi George.

Dungile albe au fost uzate de maşini dar şi de milioane de turişti care vin pentru a se fotografia aşa cum apar muzicienii pe coperta albumului.

„Izolarea din cauza coronavirusului a oferit ocazia rară de a revopsi cea mai cunoscută trecere de pietoni, ilustrată de The Beatles pe coperta albumului lor „Abbey Road”, scrie Forbes pe Twitter.

În emblematica fotografie, cei patru muzicieni traversează o trecere de pietoni în faţa studiourilor de înregistrări Abbey Road, pe strada cu acelaşi nume. John Lennon este în frunte, urmat de Ringo Starr, Paul McCartney desculţ şi George Harrison. Numele formaţiei nu apare pe copertă.

Trecerea de pietoni este într-o zonă protejată din 2010.

„Această „zebră” nu este nici un castel, nici o catedrală, dar datorită formaţiei The Beatles şi unei sesiuni foto de 10 minute într-o dimineaţă din 1969, este parte din patrimoniul nostru”, a declarat ministrul britanic al Turismului.

„Abbey Road” este ultimul album de studio al formaţiei The Beatles, apărut înainte de despărţire, chiar dacă a fost lansat înainte de „Let it be”.

sursa foto: News.ro

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *