Magazin

Lumea ar putea trăi într-o simulare extraterestră pe calculator

2 minute necesare pentru a citi articolul

Miercuri, 30 Noiembrie 2022, ora 02:00

317 citiri

Melvin Vopson, un cunoscut fizician britanic de la Universitatea Portsmouth susține o teorie neobișnuită care spune că lumea noastră și universul este o simulare pe computer, iar cineva, poate o civilizație extraterestră avansată, ar putea regla totul. O altă ipoteză comună este faptul că omenirea trăiește într-un multivers infinit de universuri, așa că nu ar trebui să fim surprinși că cel puțin un univers s-a dovedit să fie ca al nostru.

Prima opțiune referitoare la simularea de pe calculator a lumii este susținută de o ramură a fizicii numită fizica informației, care sugerează că spațiu-timpul și materia nu sunt fenomene fundamentale, afirmă Vopson în Conversation.

În schimb, realitatea fizică este alcătuită fundamental din fragmente de informație, din care reiese experiența noastră în spațiu-timp. Prin comparație, temperatura „iese” din mișcarea colectivă a atomilor. Niciun atom nu are în mod fundamental temperatură.

Descoperire neobișnuită în Rusia făcută de experții francezi: A reînviat miraculos după 50.000 de ani ieșind din adormire

Acest lucru duce la posibilitatea extraordinară ca întregul nostru univers să fie de fapt o simulare pe computer. Ideea nu este atât de nouă. În 1989, legendarul fizician, John Archibald Wheeler, a sugerat că universul este fundamental matematic și poate fi văzut ca ieșind din informații.

În 2003, filozoful Nick Bostrom de la Universitatea Oxford din Marea Britanie și-a formulat ipoteza de simulare. Acest lucru susține că este de fapt foarte probabil să trăim într-o simulare. Asta pentru că o civilizație avansată ar trebui să ajungă într-un punct în care tehnologia lor este atât de sofisticată încât simulările ar fi imposibil de distins de realitate, iar participanții nu ar fi conștienți că se află într-o simulare.

Fizicianul Seth Lloyd de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts din SUA a dus ipoteza simulării la următorul nivel, sugerând că întregul univers ar putea fi un computer cuantic gigant.

Există unele dovezi care sugerează că realitatea noastră fizică ar putea fi o realitate virtuală simulată, mai degrabă decât o lume obiectivă care există independent de observator.

Invazia descoperită în Antarctica alarmează cercetătorii: Pericolul este peste tot, sub gheață, în aer și apă VIDEO

Orice lume de realitate virtuală se va baza pe procesarea informațiilor. Asta înseamnă că totul este în cele din urmă digitizat sau pixelat până la o dimensiune minimă care nu poate fi subdivizată în continuare: biți. Aceasta pare să imită realitatea noastră conform teoriei mecanicii cuantice, care guvernează lumea atomilor și particulelor.

Aceasta pare să imită realitatea noastră conform teoriei mecanicii cuantice, care guvernează lumea atomilor și particulelor. Legile fizicii care guvernează totul în univers seamănă, de asemenea, cu liniile de cod de calculator pe care le-ar urma o simulare în execuția programului. Mai mult, ecuațiile matematice, numerele și modelele geometrice sunt prezente peste tot – lumea pare a fi în întregime matematică.

Poate că cea mai susținută dovadă a ipotezei simulării provine din mecanica cuantică. Acest lucru sugerează că natura nu este „reală”: particulele în stări determinate, cum ar fi locații specifice, nu par să existe decât dacă le observați sau le măsurați. În schimb, ea se află într-un amestec de stări diferite simultan. În mod similar, realitatea virtuală are nevoie de un observator sau programator pentru ca lucrurile să se întâmple.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *