Magazin

Metropola verde nemaivăzută, un adevărat paradis VIDEO

2 minute necesare pentru a citi articolul

Miercuri, 05 Octombrie 2022, ora 01:18

201 citiri

Un proiect neobișnuit, unicat pe Pământ, și denumit XZERO va crea un oraș nemaivăzut pe planeta noastră: fără mașini și poluare, fiind complet ”verde”. Metropola, care va găzdui 100.000 de locuitori, va folosi doar energie regenerabilă, fiind ”cel mai pietonal oraș din lume”, el va fi dezvoltat în Kuweit.

Firma de design URB susține că noul oraș va fi oferi o viață fără poluare, cu emisii de carbon zero. Acesta are forma unei flori, iar 65% din suprafață va cuprinde spații deschise verzi, potrivit Daily Mail.

Zona centrală a orașului XZERO din Kuweit este separată în ”hub-uri” dedicate diferitelor tipuri de facilități, cum ar fi cele educaționale, ale divertismentului și medicale. Încă nu a fost anunțată cronologia construirii metropolei viitorului.

Veste șoc anunțată de experții din Australia. Oceanul Pacific va dispărea: Ce se întâmplă cu continentele VIDEO

Proiectanții orașului viitorului spun că metropola va oferi securitate alimentară și energetică, promovând în același timp o economie ecologică circulară, o destinație perfecta pentru viață, muncă și distracție.

”Crearea de orașe durabile care să urmeze cele mai înalte standarde de viață cu cel mai mic impact asupra mediului nu mai este o alegere, ci a devenit o necesitate. XZERO este planificat să aibă soluții multifuncționale holistice care abordează cei trei piloni cheie ai sustenabilității: sociali, economici și de mediu”, a spus Baharash Bagherian, CEO al companiei URB, care a realizat proiectul.

”Inima acestui proiect este peisajul unic, care este unul multifunctional și conceput să promoveze sănătatea, bunăstarea și biodiversitatea. Peisajul este liantul social al întregului oraș, care va promova un cartier vibrant, conectând în același timp rezidenții la toate facilitățile în doar câteva minute”, a explicat expertul.

Peste 65% din suprafața orașului viitorului XZERO de 16 kilometri pătrați este destinată spațiilor deschise verzi, cum ar fi peisajele productive pentru agricultură, spații neproductive, pavaje permeabile care vor permite scurgerea apelor pluviale, terenuri de sport și curți.

Descoperire neașteptată în interiorul Pământului: Ceva masiv neștiut se află la 660 de kilometri în adâncuri VIDEO

XZERO a fost proiectat și optimizat pentru a fi cel mai accesibil oraș din lume, oferind o serie de rețele de mers pe jos umbrite. Acestea vor fi conectate în tot orașul cu alte mijloace de transport, cum ar fi bicicletele sau mici vehicule electrice, pentru a oferi rezidenților cea mai sigură, convenabilă și mai plăcută călătorie în fiecare colț al metropolei.



Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *