Magazin

Omenirea va fi distrusa, sfarsitul este iminent pe planeta noastra

1 minute necesare pentru a citi articolul

Intr-un interviu acordat publicatiei Bloomberg, Jane Goodall, faimoasa castigatoare a Premiului Templeton, a dat un avertismert dur lumii, spunand ca omenirea va fi distrusa. Britanica motiveaza prin faptul ca umanitatea a epuizat resursele naturale ale Pamantului si setea de dezvoltare economica ne va duce spre dezastru.

Jane Goodall este un antropolog de faima mondiala si care a fost numit „Ambasadsor al Pacii” de catre Organizatia Natiunilor Unite in anul 2002. Ea a afirmat ca pandemia COVID-19 si criza climatica pe care o traieste umanitatea sunt rezultatul supraexploatarii lumii naturale, potrivit India Times.

In interviul luat de Sarah Green Carmichael de la Bloomberg, Goodall a avertizat ca omenirea va fi distrusa, daca nu reuseste sa schimbe modul in care functioneaza sistemele noastre alimentare.

Nimeni nu a putut sa-l citeasca vreme de 4.000 de ani: Misterul Discului lui Phaistos a fost descifrat

Cercetatoarea, in varsta de 87 de ani, a spus ca trecerea virusului SARS CoV-2 de la animale la oameni si interventia umana extrema sunt „cu siguranta de vina”. „Daca acesta nu este un apel de trezire, atunci eu nu dau prea multe sperante pentru viitorul planetei noastre”.

„Am creat conditiile care faciliteaza agentul patogen sa treaca de la animale la om, in aceste piete din Asia. Dar a fost acelasi lucru cu cimpanzeii din Africa Centrala, cu virusul HIV si MERS, care a provenit de la camilele din Arabia Saudita”, a spus Goodall.


Veste uriasa pentru omenire: Au identificat locul unde se pot ascunde extraterestri

„Chestiunea este sa gasim acum modalitatea de a folosi resursele naturale, care sunt finite in multe locuri, unde natura nu le poate reface rapid. Si avem aceasta idee nebuna ca poate exista o dezvoltare economica nelimitata pe o planeta cu resurse naturale finite. Asta nu merge. Perspecticvele pentru generatiile viitoare sunt sumbre”, a concluzionat reputatul om de stiinta.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *