Magazin

S-a descoperit de unde vine, dar mai rămâne un mister VIDEO

2 minute necesare pentru a citi articolul

Miercuri, 30 Noiembrie 2022, ora 01:00

496 citiri

Transmisia radio denumită Wow! cu durata de 72 de secunde reprezintă cel mai cunoscut semnal extraterestru din istorie recepționat vreodată de omenire, el fiind capturat de către telescopul Big Ear al Universității Ohio din Statele Unite pe 15 august 1977. Astronomii au descoperit că el provine dintr-un sistem stelar situat în constelația Săgetătorului, dar nu au reușit să-i explice sursa, astfel că misterul rămâne nedescifrat.

Semnalul radio extraterestru ciudat a fost capturat de astronomul Jerry Ehman, care atunci când s-a uitat pe înregistrări a descoperit secvența 6EQUJ5 și a scris celebrul ”Wow!” lângă el, potrivit Slashgear.

Acum un nou studiu, publicat recent în revista Research Notes of the American Astronomical, a vrut să caute sursa misteriosului semnal radio extraterestru din urmă cu 45 de ani și să-i explice originea.

Descoperire neobișnuită în Rusia făcută de experții francezi: A reînviat miraculos după 50.000 de ani ieșind din adormire

Echipa de astronomi condusă de Centrul Berkely SETI Research a folosit pentru căutarea originii mesajului radio extraterestru două telescoape terestre, Robert C. Byrd Green Bank din Germania și Allen Telescope Array din California, Statele Unite.

Experții le-au îndreptat spre posibila sursă a semnalului misterios din 1977, bazându-se pe datele din arhivele Gaia, concentrându-și eforturile spre sistemul solar 2MASS 19281982-2640123 din constelația Săgetătorului, care se crede că este cea mai plauzibilă origine.

În plus, astronomii au analizat și lucrările realizate de Alberto Cabalero, care a efectuat în mai 2022 o căutare exhaustivă în baza de date Gaia a Agenției Spațiale Europene, ce conține mai mult de 1 miliard de stele.

Invazia descoperită în Antarctica alarmează cercetătorii: Pericolul este peste tot, sub gheață, în aer și apă VIDEO

Sistemul stelar observat se află la 1.788 ani-lumină distanță de Pământ și de acolo se crede că a venit semnalul extraterestru misterios de 72 de secunde în anul 1977. Însă cu toate eforturile astronomilor, care au analizat mai multe observații efectuate cu cele două telescoape, ei nu au descoperit niciun semnal în prezent sau o sursă generatoare de semnale radio în acea regiune a spațiului.

Originile extraterestre ale semnalului Wow se bazează pe existența unei civilizații avansate, dar nu a existat nicio dovadă directă despre vreo civilizație similară sau egală cu omenirea, pe care pământenii să o descopere, până acum.



Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *