Mediu

Mașina confiscată și amendă uriașă primită de un șofer care a aruncat gunoaie pe marginea drumului

1 minute necesare pentru a citi articolul

Joi, 06 Octombrie 2022, ora 12:44

382 citiri

Un șofer din Mehedinți va primi o amendă de cel puțin 10.000 de lei pentru că a aruncat un morman de gunoaie pe un camp, la margine de drum.

Bărbatul a fost prins de comisarii de mediu cu ajutorul camerelor de supraveghere.

”Ieri 5 octombrie, pe raza judeţului Mehedinţi, şoferului unei autoutilitare plină cu deşeuri şi-a abandonat ilegal încărcătura crezând că nu-l vede nimeni. Nu a fost însă aşa”, au anunțat reprezentanții Gărzii de Mediu pe pagina de Facebook.

Individul a fost prins în două ore după ce polițiștii au verificat imaginile surprinse de camerele de luat vederi din Mehedinți. Mașina bărbatului a fost urmărită pas cu pas până în momentul în care a descărcat gunoaiele la margine de drum.

”Comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean Mehedinţi al Gărzii Naţionale de Mediu au constituit o echipă de lucru împreuna cu Poliția și, în circa două ore, au reușit identificarea autoturismului în trafic cu ajutorul camerelor de supraveghere. A urmat foarte repede şi identificarea contravenientului”, arată sursa citată.

Pentru abandonarea ilegală a deşeurilor în spaţii neautorizate, va fi sancţionat conform legii cu amendă de la 10.000 la 20.000 lei precum şi confiscarea vehiculului folosit.

În plus ridicarea deşeurilor, curățarea terenului și eliminarea acestora conform legislației în vigoare, se va face tot pe cheltuiala contravenientului, au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *