Olimpiada

Record dupa record! Romanul David Popovici a uimit din nou lumea la natatie

1 minute necesare pentru a citi articolul

Sportivul David Popovici a stabilit un record la 200 metri liber al Campionatele Europene pentru juniori de la Roma.

Calificat lejer de dimineata in semifinale (timp 1:50.01), David Popovici s-a calificat cu primul timp in marea finala – 1:45.26 – si a stabilit un nou record mondial, european si al competitiei de juniori, anunta federatia de inot.

Marea finala de la 200 m liber este programata sambata, 10 iulie 2021, de la ora 20:19, ora Romaniei.

David Popovici a stabilit, joi, un nou record mondial in proba de 100 m liber, la natatie juniori, la Campionatul European de inot pentru juniori de la Roma.

Potrivit FRNPM, in Foro Italico Swimming Pool Complex, in cadrul finalei la 100 m liber, Popovici a obtinut medalia de aur cu timpul 47.30 secunde – nou record mondial de juniori (dupa cel realizat tot de el in urma cu doua zile), nou record european de juniori, nou record al competitiei de juniori, cel mai bun rezultat din istoria inotului realizat la varsta de 16 ani, dar si cel mai bun timp mondial (seniori) in 2021 in proba de 100 m.

Este a doua medalie cucerita de sportivul pregatit de antrenorul Adrian Radulescu la aceasta competitie, dupa argintul cu stafeta Romaniei de 4×100 m. Marti, in cadrul stafetei, Popovici stabilise un record mondial la 100 m liber cu timpul 47,56 secunde.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *