O femeie de 87 de ani din municipiul Baia Mare a fost înşelată cu suma de 100.000 de lei prin metoda ‘Accidentul’, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Maramureş, Ionela Cosma, relatează Agerpres.
Persoane necunoscute ar fi contactat-o pe telefonul fix şi ar fi indus-o în eroare, cu privire la faptul că nepotul acesteia ar fi internat la o unitate spitalicească în altă ţară şi ar fi solicitat persoanei vătămate, în regim de urgenţă, suma de bani, necesară pentru plata unei intervenţii chirurgicale.
„Imediat după sesizare, au fost demarate activităţi specifice în cadrul dosarului penal, stabilindu-se faptul că persoane privative de libertate, care ar fi încarcerate în penitenciarele Gherla şi Târgu Mureş, ar fi implicate în comiterea unor astfel de fapte de înşelăciune prin metoda ‘Accidentul’, atât în judeţul Maramureş, cât şi în alte judeţe (Bistriţa Năsăud, Sălaj şi municipiul Bucureşti). Astfel, în baza probelor administrate, sâmbătă, 9 decembrie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din Baia Mare l-au prins în flagrant delict pe un tânăr, de 22 de ani, din judeţul Constanţa, la scurt timp după ce ar fi primit de la o altă persoană vătămată 10.000 de lei. Şi aceasta fusese indusă în eroare cu privire la faptul că nepotul ei ar fi suferit un accident, iar banii sunt necesari pentru plata serviciilor medicale”, a precizat reprezentantul IPJ Maramureş.
Asupra celui cercetat au fost descoperiţi banii şi două telefoane mobile, despre care există bănuiala că, prin intermediul acestora, ar fi fost coordonat de către persoanele încarcerate în penitenciar.
Faţă de tânărul de 22 de ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore şi, ulterior, fiind prezentat Judecătoriei Baia Mare, a fost dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.
Conform sursei citate, concomitent cu aceste activităţi, au fost dispuse controale amănunţite în camerele de deţinere ale penitenciarelor Gherla şi Târgu Mureş, iar patru bărbaţi încarceraţi, cu vârste între 34 şi 37 de ani, sunt cercetaţi în legătură cu săvârşirea faptelor menţionate, fiind descoperite şi ridicate atât telefoane mobile, cât şi cartelele telefonice utilizate pentru contactarea şi inducerea în eroare a persoanelor vătămate.
„Existând bănuiala că grupul infracţional constituit ar fi acţionat şi în alte judeţe. Sub coordonarea procurorului de caz, se desfăşoară în continuare activităţi de cercetare, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate la săvârşirea faptelor, tragerea acestora la răspundere penală şi pentru recuperarea prejudiciilor cauzate”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.
Articol preluat de la: www.g4media.ro