Orașul meu

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu pune în vânzare miercuri biletele la preţul de anul trecut / Vor fi peste 800 de evenimente culturale, cu participanţi din aproape 80 de ţări

1 minute necesare pentru a citi articolul

Cel mai mare festival al artelor spectacolului din România şi unul dintre cele mai mari de profil din lume, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) şi-a publicat marţi programul pe site-ul oficial, www.sibfest.ro, informează Agerpres.

Miercuri urmează să pună în vânzare biletele pentru ediţia care va avea loc în perioada 23 iunie – 2 iulie, când transformă municipiul Sibiu şi câteva dintre localităţile din judeţ într-o imensă scenă, pe care vor fi oferite publicului peste 800 de evenimente culturale, cu participanţi din aproape 80 de ţări, a anunţat preşedintele FITS, actorul Constantin Chiriac.

„Este o întâmplare unică pe care o trăim şi ne bucurăm că la 30 de ani putem să venim cu acest dar profesionist ca toţi spectatorii din România şi din lume să poată să vadă toate spectacolele pe care le prezentăm, să poată să consulte programul şi de mâine, de la ora 12,00, toată lumea poate să cumpere bilete”, a precizat Constantin Chiriac, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit lui Constantin Chiriac, preţul biletelor este la fel ca şi în 2022, fiind cuprins între 30 şi 150 de lei. Majoritatea spectacolelor vor fi însă gratuite, fiind prezentate în aer liber, în diverse locuri din centrul municipiului Sibiu.

Ediţia din acest an vine cu două noutăţi: un sezon sibian, în care toate instituţiile de cultură din municipiul Sibiu vor participa la FITS cu spectacole, concerte, expoziţii şi va fi prezentată o secţiune specială dedicată lui George Banu.

„Festivalul în integralitatea lui este în memoria George Banu, pentru că sunt puţine ţări în lume care să fi avut personalităţi de talia lui George Banu. El este de neînlocuit. Facem o secţiune specială”, a arătat Constantin Chiriac.

FITS este evenimentul cultural cel mai important şi cel mai mare din judeţul Sibiu. Ajuns la cea de a 30-a ediţie, FITS va însemna un buget estimat la zeci de milioane de lei, din care 20% sunt bani din fonduri publice locale şi naţionale, restul din atragerea de sponsorizări şi finanţări de la parteneri români şi străini, potrivit lui Constantin Chiriac.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *