Orașul meu

”Oamenii ne-au semnalat că au auzit zgomotele șacalilor, pentru că au un zgomot specific”

1 minute necesare pentru a citi articolul

În mai multe localități din Prahova oamenii au semnalat prezența șacalilor. Ultimele sesizări au venit din partea locuitorilor din Bucov și din Plopu, din apropierea municipiului Ploiești, anunță Observatorul Prahovean.

Cei care au semnalat prezența șacalilor nu mai au curajul să mai iasă din curți după lăsarea întunericului.

Prezența șacalilor a fost semnalată pentru prima oară în urmă cu 10 ani, însă de atunci aceste animale s-au înmulțit și au ajuns să numere câteva sute la nivelul județului.

„Am primit sesizări de la câțiva locuitori cu privire la prezența șacalilor la granița dintre Bucov și Plopu. Din fericire, nu au fost semnalate incidente în gospodăriile cetățenilor”, ne-a mărturisit Nicolae Nicolescu, viceprimarul comunei Bucov.

Sesizări din partea cetățenilor au existat și la Primăria Plopu, după ce, au susținut oamenii, pe timpul nopții au auzit cum urlă șacalii, semn că au plecat la vânătoare.

„Câțiva cetățeni ne-au semnalat prezența unor șacali. Oamenii ne-au semnalat că au auzit zgomotele șacalilor, pentru că au un zgomot specific.

Am fost în zonă noaptea pentru a verifica. Sunt sigur că cetățenii nu au reclamat neîntemeiat”, a declarat Adrian Bălănoiu, primarul comunei Plopu.

Vânătorii din cadrul Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Prahova confirmă faptul că numărul șacalilor s-a înmulțit de la an la an.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.