Politica

„Austria nu are niciun drept să folosească România ca monedă de schimb”

2 minute necesare pentru a citi articolul

Miercuri, 07 Decembrie 2022, ora 13:18

279 citiri

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat miercuri, 7 decembrie, despre pentru aderarea la Schengen, că ”este o răfuială a Austriei cu Uniunea Europeană, iar România este, într-adevăr, un pretext fals”.

”Dacă este să ne uităm la argumentele aduse aşa, de-a valma, la grămadă, de Austria, ele ţin de migraţie. Atenţie, este o răfuială a Austriei cu Uniunea Europeană. România este, într-adevăr, un pretext fals. Ce îşi doresc ei, în momentul de faţă, sunt garanţii că acest flux de migraţie se va opri sau nu va mai avea ca destinaţie finală Austria. În mod clar, garanţiile pe care le cere Austria, în momentul de faţă, sunt mai degrabă de Uniunea Europeană. Aceste discuţii din ultimele zile sunt un pretext şi, în mod nedrept, folosesc România, ca şi monedă de schimb, pentru a obţine aceste garanţii”, a spus Ionuţ Stroe într-o intervenție la Antena 3.

El a precizat că ”Uniunea Europeană a adoptat un Plan pentru refugiaţi iar acest Plan va fi un adevărat test pentru Austria, dacă, într-adevăr, este interesată de acest subiect al migraţiei sau doar foloseşte acest subiect pentru că are cu totul altă agendă”. Stroe a menţionat că, în ceea ce priveşte România ”suntem cu lecţiile făcute de la A la Z, mai mult decât am făcut în ultimii 15 ani, mai mult decât facem în momentul de faţă, apropo de eforturile de negociere, diplomatice, nu putem să facem”.

”Asta este situaţia în momentul de faţă. România nu este rută de migraţie, aşa că Austria nu are niciun drept să folosească România ca monedă de schimb pentru a primi garanţii din partea Uniunii Europene. Nu poţi bloca mecanic o procedură pentru care această ţară este complet îndreptăţită să aplice. Nu poţi lua ostatică România, în momentul de faţă, fie pentru niste calcule electorale, pentru agenda lor internă, şi înţeleg că există o presiune socială legată de migraţie … atâta timp cât soluţia se găseşte în zona UE. Acum, vom vedea ce se întâmplă cu acest Plan pentru refugiaţi avansat de Austria şi eu cred că acest Plan pentru refugiaţi este un răspuns mult mai corect şi adecvat la preocupările acestei ţări”, a mai spus Stroe.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *