Politica

Birchall il acuza pe Iordache ca nu i-a dat cuvantul pe un proiect controversat de lege privind combaterea spalarii banilor: Voi face plangere

1 minute necesare pentru a citi articolul

Fostul ministru al Justitiei, Ana Birchall, il acuza pe vicepresedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache (PSD), ca nu i-ar fi dat cuvantul in momentul in care se discuta despre un proiect legislativ de modificare a Legii nr.129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului.

Potrivit Anei Birchall, in cazul acestui proiect de lege, punctul de vedere al Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor a fost negativ, iar ea ar fi incercat sa atraga atentia asupra unor posibile riscuri. Deputatul posteaza pe Facebook faptul ca a apasat de mai multe ori tasta #, tasta pe care parlamentarii o apasa pentru a lua cuvantul.

Birchall insista pe faptul ca acest proiect de lege trebuie sa respecte o directiva europeana in domeniu, care a fost adoptata in 2018.

“Iordache a refuzat sa imi acorde acest drept. I-am comunicat acest lucru si presedintelui Camerei Deputatilor! Voi depune astazi, in scris, si o plangere catre conducerea CD, care va trebui sa ia masurile necesare! Politica pumnului in gura si a abuzurilor practicate de Iordache trebuie sa inceteze! Acest Iordache este o rusine pentru Camera Deputatilor!

In fotografia de mai jos se observa de cate ori am solicitat sa iau cuvantul (conform procedurii se solicita luare de cuvant prin apasarea tastei #),” scrie Ana Birchall.

Intr-o alta postare, Birchall arata ca a solicitat sa ia cuvantul regulamentar de cel putin 10 ori pentru a solicita retrimiterea la comisia juridica a acestui proiect legislativ pentru ca la dezbaterile din comisii Oficiul pentru Combaterea Spalarea Banilor nu a fost prezent la sedinta, nefiind invitat.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *