Politica

Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia

2 minute necesare pentru a citi articolul

Sambata, 01 Octombrie 2022, ora 03:28

863 citiri

Fratelli d’Italia, partidul care a câștigat cele mai recente alegeri parlamentare din Italia, are din 2020 o filială și în România, condusă de către Alessandro Console, un om de afaceri născut în Sicilia și mutat în Timișoara.

Coaliţia de dreapta condusă de Fratelli d’Italia, partidul Giorgiei Meloni, a câştigat weekendul trecut alegerile legislative din Italia, spre îngrijorarea a numeroși actori politici europeni. Fondată în 2012, formațiunea și-a deschis prima filială din afara Italiei opt ani mai târziu, în România.

„Filiala din România a Fratelli d’Italia s-a născut oficial pe 23 decembrie 2020, odată cu numirea lui Alessandro Console în funcția de manager. Obiectivul nostru este de a reda importanța voturilor patrioților italieni din străinătate”, se arată într-o comunicare a filialei.

În vârstă de 38 de ani, liderul filialei este un om de afaceri născut în Sicilia și mutat în Timișoara la 26 de ani, unde a lucrat mai întâi ca manager la un grup italian, iar apoi a înființat o companie de marketing și a fost o perioadă șef coordonator al Confindustria România, o asociație pentru antreprenorii italieni care locuiesc în țara noastră.

„Când ești departe de Italia îți dai seama și mai mult de cât de frumoasă este țara noastră; țării noastre dragi nu-i lipsește nimic: bun simț, design reușit, mâncare bună, artiști de renume internațional, o climă fabuloasă. A trăi într-o țară îndepărtată este diferit de a călători în scop turistic sau de afaceri: aici sentimentul de naționalism îți crește în stomac, la fel ca și dorința patriotică de a face ceva și de a te implica, de a ne proteja și de a ne îmbunătăți excelența și de a ne ridica naționalismul”, afirmă acesta într-o prezentare personală.

Acesta susține că a decis să se implice în politică pentru a „apăra Made in Italy” precum și cultura italiană. Acesta se laudă că firma sa a filmat unul dintre spoturile publicitare cu ocazia nominalizării Timișoarei drept Capitala Culturală Europeană în 2021 și că a înființat un call center italian într-o aripă a renovată a Penitenciarului Timișoara, la care se poate angaja orice deținut care cunoaște limba.

„Cred că marile idei au nevoie de picioare tinere și puternice pe care să meargă. Am decis să aduc toată această experiență în politică: voturile patrioților italieni din străinătate trebuie să fie recuperate. Trebuie să găsim o metodă de vot – precum cea online pentru care vom lupta – care să garanteze că voturile noastre ajung în Italia și nu sunt victime ale corupției sau ale cumpărării și vânzării”, a declarat acesta în 2020 la momentul preluării șefiei filialei.

În prezent, Telco Group SPA SA, compania pe care o conduce, are o cifră de afaceri de 3,7 milioane de lei. Totodată, acesta deține și Medical Co Distribution SRL, o firmă care a fost implicată în importul de măști de protecție din timpul pandemiei.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *