Politica

Legea reclamelor la păcănele și pariuri sportive, dezbătută în Senat. „Declic” reclamă „îngroparea” proiectului

1 minute necesare pentru a citi articolul

Miercuri, 01 Martie 2023, ora 07:47

0 citiri

Legea reclamelor la păcănele și pariuri sportive, dezbătută în Senat. „Declic” reclamă „îngroparea” proiectului

Senatul României dezbate miercuri legea privind interzicerea reclamelor la păcănele și pariuri sportive FOTO Senatul României

Senatul va dezbate, miercuri, în plen, proiectul care vizează limitarea publicităţii audiovizuale pentru jocurile de noroc şi pentru pariurile sportive, potrivit ordinii de zi a şedinţei, publicată pe site-ul instituţiei.

Comisiile juridică şi de cultură din Senat au dat, marţi, raport de admitere cu amendamente acestui proiect.

Senatorii au votat pentru permiterea reclamelor între orele 23,00 şi 6,00, iar reclamele outdoor nu pot depăşi 30 de metri pătraţi.

În cadrul şedinţei comune, senatorii au votat amendamentele propuse de liberali, precum cel care permite, în intervalul orar 6,00 – 23,00, „inserturile grafice ale mărcii, siglei sau altui simbol prin care se poate identifica titularul mărcii”, însoţite de mesajul „Fii responsabil” şi de interdicţia participării la jocurile de noroc a persoanelor sub 18 ani.

Un alt amendament prevede că „formele de publicitate exterioară sunt permise dacă dimensiunile materialelor publicitare nu depăşesc, în mod individual, o suprafaţă de 30 de metri pătraţi” şi nu promovează premii în bani sau bunuri materiale.

A fost admis, de asemenea, un amendament propus de senatorul UDMR Turos Lorand, care prevede „interzicerea oricărei forme de comunicare comercială audiovizuală pentru activităţile de jocuri de noroc, reglementare potrivit art. 10 alin. 1 din OUG nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, prezentate sau recomandate de personalităţi ale vieţii publice, culturale, ştiinţifice, sportive ori de alte persoane care, datorită celebrităţii lor, pot încuraja activităţile de jocuri de noroc şi pariuri sportive”.

Potrivit unei declaraţii de luni a Alinei Gorghiu, preşedintele interimar al Senatului, dependenţa de jocuri de noroc şi pariuri este „îngrijorătoare”.

Într-un comunicat transmis, marţi, Comunitatea Declic şi-a exprimat nemulţumirea faţă de amendamentele din comisiile de specialitate ale Senatului care permit noaptea publicitate TV pentru jocurile de noroc. „Declic” le cere preşedinţilor PNL şi PSD, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, să explice public votul senatorilor celor două partide care au „îngropat” proiectul de lege care ar fi putut interzice reclamele la pariuri sportive şi jocuri de noroc.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *