Politica

Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO

1 minute necesare pentru a citi articolul

Luni, 03 Octombrie 2022, ora 18:46

383 citiri

Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni.

În cadrul ceremoniei, președintele Klaus Iohannis a declarat că o naţiune fără un sistem de educaţie performant are puţine şanse în lumea de astăzi, care devine din ce în ce mai complicată.

Şeful statului a mai spus că pachetul de legi ale educaţiei va trebui să ajungă cât se poate de repede în Guvern.

”Ne dăm seama cu toţii că, dacă vorbim despre educaţie, despre învăţământ, suntem într-un moment foarte important. Sunt încredinţat că proiectul România Educată nu doar că va merge mai departe, ci va merge mai departe cu noi energii şi cred, sper, cu noi susţineri atât din spaţiul politic cât şi din spaţiul învăţământului şi din spaţiul public la modul general”, a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a continuat: ”Este realmente un proiect de ţară, de care România are foarte multă nevoie.

O naţiune fără un sistem de educaţie performant are puţine şanse în lumea de astăzi, care devine din ce în ce mai complicată.”

Iohannis a arătat că nu doar noul ministru are nevoie de încurajări şi de ajutor, de oameni buni profesionişti cu care să lucreze, ci întregul guvern, ”fiindcă pachetul de legi va trebui să ajungă cât se poate de repede în Guvern”.

Președintele a mai spus că ”Guvernul, prin vocea premierului, a declarat de la început, că va prelua această sarcină şi va lucra la acest pachet, în aşa fel încât să fie prezentat Parlamentului un pachet coerent, modern, închegat care realmente pune bazele unui sistem de educaţie pentru secolul XXI în România”.

Ligia Deca este una dintre persoanele care a lucrat la proiectul șefului Statului „România Educată”, potrivit unor surse politice.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *