Politica

”Nu cred că există riscul să pierdem fonduri europene” VIDEO

1 minute necesare pentru a citi articolul

Vineri, 01 Septembrie 2023, ora 17:50

0 citiri

Președintele României după vizita în Delta Dunării: ”Nu cred că există riscul să pierdem fonduri europene” VIDEO

Președintele Klaus Iohannis FOTO / captură video presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, după vizita din Delta Dunării, că este destul de clar că nu va fi atinsă ţinta de deficit de 4,4% din PIB şi va fi depăşită. Şeful statului a arătat că în opinia sa, o uşoară depăşire a acestei ţinte nu este problematică dar trebuie să creştem colectarea şi să ţinem cheltuielile sub control. ”Aceste chestiuni se discută la Bruxelles şi nu cred că există riscul să pierdem fonduri europene”, a mai spus el.

”Am avut o discuţie, cunosc abordările promovate de coaliţie şi de guvern, este între timp destul de clar că nu va fi atinsă ţinta de deficit de 4,4% din PIB şi va fi depăşită. Cu cât va fi depăşită, asta va trebuie să ne explice Guvernul şi de aceea se poartă şi aceste negocieri. Părerea mea este că o uşoară depăşire a acestei ţinte nu este problematică dar pe de altă parte trebuie să vină mână în mână cu măsuri care cresc gradul de colectare şi care ne duc într-o zonă în care la anul şi în anii care urmează nu mai avem această problemă”, a spus preşedintele, întrebat despre intenţia Executivului de a cere la Bruxelles încadrarea într-o ţintă de deficit mai mare de 5,5%.

Şeful statului a arătat că ”trebuie să creştem colectarea şi să ţinem cheltuielile sub control”.

”Aceste chestiuni se discută la Bruxelles şi nu cred că există riscul să pierdem fonduri europene, aceste discuţii se fac tocmai pentru a găsi o cale comună pentru a atenua deficitul bugetar şi pentru a veni cu soluţii care nu sunt valabile doar acum şi peste două luni, ci soluţii care în ansamblu, pe mai mulţi ani, îmbunătăţesc întreaga situaţie. Eu sper ca guvernul să vină cu nişte măsuri care fac exact ceea ce am spus acum”, a completat preşedintele.Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.