Politica

Politicianul care a trecut de partea cancelarului Austriei la două zile după ce s-a declarat împotriva votului negativ dat României pentru Schengen

1 minute necesare pentru a citi articolul

Sambata, 10 Decembrie 2022, ora 23:48

1856 citiri

După votul negativ din partea Austriei și Olandei, o nouă schimbare împotriva României. Un politician anunță susținerea pentru cancelarul care a blocat țara noastră în Schengen.

Manfred Weber, președinte al Partidului Popular European și lider al grupului PPE din Parlamentul European, a transmis, sâmbătă, un mesaj de susținere pentru cancelarul austriac Karl Nehammer, cel care a blocat intrarea României în Schengen, scrie Realitatea.net. Cu doar două zile în urmă, Weber susținea, alături de europarlamentarii români din PNL (membru PPE), că problema migrației ilegale din Austria nu va fi rezolvată prin ținerea României în afara spațiului european de liberă circulație.

„Situația pentru Austria din cauza fluxului necontrolat de migranți este inacceptabilă. Karl Nehammer are sprijinul nostru deplin că acest lucru trebuie să se schimbe. Legea Schengen trebuie aplicată din nou în mod corespunzător la frontierele externe ale UE”, a scris Manfred Weber, sâmbătă, pe Twitter.

Miercuri, cu o zi înaintea reuniunii Consiliului JAI privind aderarea României la Schengen, liderii PPE, cel mai puternic partid din Parlamentul European, au avut la Viena o serie de întâlniri la nivel înalt cu oficialii austrieci și au transmis un mesaj de susținere pentru țara noastră.

Președintele PPE, Manfred Weber, a anunțat că s-a întâlnit cu cancelarul Austriei, Karl Nehammer, și că i-a transmis că nu există niciun motiv pentru opoziția Vienei în privința aderării României la Schengen.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *