Politica

Un fost deputat AUR riscă închisoarea dacă nu plătește o amendă penală de 40.000 de lei. Documentele au ajuns la Camera Deputaților

1 minute necesare pentru a citi articolul

Joi, 08 Decembrie 2022, ora 01:21

406 citiri

Un fost deputat AUR, în prezent independent, trebuie să plătească 40.000 de lei în următoarele două luni ca să nu ajungă în spatele gratiilor.

Daniel Rusu, parlamentar de Alba, a fost condamnat penal pentru săvârșirea infracțiunii de compromitere a intereselor justiției, după ce a prezentat într-un live pe Facebook o ordonanță și numele unor persoane care erau urmărite de către procurori.

Acesta va trebui să găsească o soluție pentru plata amenzii, pentru că documentele venite de la instanța de judecată au ajuns la Parlament, la Biroul permanent al Camerei Deputaților, care va lua act de această amendă penală pe care o are deputatul de plătit.

Potrivit rechizitoriului, emisiunea live a avut loc în data de 25 septembrie 2020. Mai precis, documentul prezentat se referea la cercetări efectuate cu privire la prezenţa unor persoane pe teritoriul comunei, care ar fi fost aduse special pentru votul la alegerile locale. Daniel Rusu era primar în funcţie şi candidat, dar a pierdut alegerile în favoarea candidatului liberal.

Potrivit rechizitoriului, în data de 25 septembrie 2020, în cadrul unui ”live” pe contul său de pe reţeaua de socializare, Daniel Rusu a prezentat o ordonanţă (actul propriu-zis şi, parţial, conţinutul acestuia, respectiv numele unor persoane care făceau obiectul verificărilor organelor de cercetare penală) emisă la aceeaşi dată într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş şi adresată Primăriei comunei Şpring al cărei primar era la momentul respectiv.

Documentul se referea la cercetări efectuate cu privire la prezenţa unor persoane pe teritoriul comunei, care ar fi fost aduse special pentru votul la alegerile locale. Daniel Rusu era primar în funcţie şi candidat, dar a pierdut alegerile în favoarea candidatului liberal.

Daniel Rusu a fost condamnat definitiv, pe 21 noiembrie 2022, cu executare, la plata unei amenzi penale în valoare de 40.000 de lei. Daniel Rusu cochetează în prezent cu partidul Forța Dreptei, condus de Ludovic Orban.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *