Scoala

Decizia Inspectoratului școlar privind directorul de liceu care a permis unui interlop să predea matematică elevilor

1 minute necesare pentru a citi articolul

Marti, 06 Decembrie 2022, ora 16:59

228 citiri

Directoarea Colegiului Național Mihai Viteazul din Turda, Codruța Andreica, a fost demisă după ce i-a permis unui fost interlop să le predea matematică elevilor. Bărbatul nu era angajat al școlii, ci ținea locul unui alt profesor bolnav.

Decizia a fost luată de Inspectoratul Școlar Cluj, după ce profesorii au intrat în grevă, iar mai mulți părinți au anunțat că nu își mai lasă copiii la școală.

„În ședința Consiliului de Administrație al I.Ș.J. Cluj, din data de 5 decembrie 2022, a fost discutat Raportul misiunii de audit, efectuat de către I.Ș.J. Cluj la Colegiul Național Mihai Viteazul, Turda, pentru verificarea legalității propunerii de demitere a directorului Colegiului Național Mihai Viteazul, Turda, doamna Codruța Andreica, de către Consiliul profesoral al unității, propunere transmisă Inspectoratului Școlar Județean Cluj, prin adresa înregistrată cu nr. 1447/10.11.2022, la registratura I.Ș.J. Cluj. În urma intervievării echipei manageriale, a cadrelor didactice, a personalului didactic auxiliar și nedidactic, precum și a verificării de documente la nivelul unității, a fost redactat Raportul misiunii de audit care conține o serie de constatări și recomandări”, au informat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

De altfel, anterior, Inspectoratul anunțase că interlopul Ovidiu Vancea nu a fost angajat ca profesor, ci doar a predat ca suplinitor, scrie adevărul.ro

„Având în vedere faptul că un profesor de matematică al unității se află în concediu medical, domnul Ovidiu Vancea și-a exprimat indirect, printr-un profesor al colegiului, disponibilitatea de a suplini profesorul de matematică aflat temporar în concediu medical, însă nu a fost încheiat niciun contract de muncă cu acesta pe durată determinată”, arată sursa citatăCiteste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *