Social

Alerta de la INMH. Cod portocaliu de inundatii in bazine hidrografice din trei judete, pana la ora 22:00

2 minute necesare pentru a citi articolul

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis sambata avertizari Cod portocaliu de inundatii pentru trei bazine hidrografice, pe raza judetelor Arad, Timis si Hunedoara, valabile in urmatoarele ore.

Potrivit INHGA, pana la ora 22:00, ca urmare a precipitatiilor inregistrate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte severe de inundatii locale si cresteri rapide de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de inundatie pe raurile mici din bazinele hidrografice: Bega – afluentii de dreapta aferenti sectorului aval S.H. Faget – amonte S.H. Chizatau, judetele Arad si Timis.

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri din bazinele hidrografice superioare ale raurilor: Minis si Chizdia.

De asemenea, pana la ora 21:00, ca urmare a precipitatiilor inregistrate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte severe de inundatii locale si cresteri rapide de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de inundatie pe raurile mici din bazinele hidrografice: Moneasa (afluent al raului Sebis), judetul Arad, Mures – afluentii de dreapta aval confluenta cu raul Strei – amonte confluenta cu raul Dobra, judetul Hunedoara.

Cardul de masa Up Dejun vine cu cost 0 si discount de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

Potrivit INHA, fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri din bazinele hidrografice superioare ale raurilor: Sarbi (afluent al raului Mures).


De asemenea, pana la ora 24:00, va fi Cod galben de inundatii si in bazinele hidrografice: Viseu, Iza, Somesul Mare si Bega, Bega Veche si Timis. Astfel, ca urmare a precipitatiilor inregistrate, a celor prognozate si a propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe raurile mici din bazinele hidrografice Viseu, Iza, Somesul Mare – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior, judetele: Maramures si Bistrita Nasaud.

Pana la ora 24:00, ca urmare a precipitatiilor inregistrate, a celor prognozate si a propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor pe raurile mici din bazinele hidrografice: Bega – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior, Bega Veche – bazin superior, Timis – afluentii aferenti sectorului amonte S.H. Lugoj, judetele: Caras – Severin si Timis.

Fenomenele se pot produce cu intensitate si probabilitate mai mare in bazinele hidrografice ale raurilor: Minis – bazin superior, Bistra Marului – bazin superior.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *