Social

Amenzi de 95.000 de lei

1 minute necesare pentru a citi articolul

Peste decongelat, apa minerala preambalata si produse din peste in vid care la lista ingredientelor aveau inscris alt tip de peste fata de cel existent in pachet au fost gasite de inspectorii OPC in Slobozia, care au dat amenzi de 95.000 de lei.

Inspectorii OPC Ialomita au verificat 10 operatori economici din Slobozia, care comercializau produse alimentare si nealimentare, fiind aplicate noua sanctiuni contraventionale, din care sapte amenzi in valoare de 95.000 de lei si doua avertismente.

Inspectorii OPC au dispus oprirea temporara a activitatii pana la remedierea deficientelor pentru sapte operatori economici, dintre care cinci unitati cu produse alimentare si doi operatori economici cu produse nealimentare.

Inspectorii au gasit la o firma care producea si comercializa paine ca nu afisa ingredientele alergene.

Alta firma comercializa peste decongelat, fara informarea completa, corecta si precisa a consumatorului.

Inspectorii au mai gasit frigidere neigienizate, cu chedere rupte, cu urme de rugina, produse din peste in vid care la lista ingredientelor aveau inscris alt tip de peste fata de cel existent in pachet, peste sarat pentru care nu se respecta temperatura de depozitare, apa minerala preambalata depozitata direct pe paviment.

In magazine care comercializau produse nealimentare inspectorii OPC au gasit jucarii din import neetichetate, fara instructiuni privind securitatea produsului, articole de imbracaminte si incaltaminte, marochinarie neetichetate, electrocasnice fara carte tehnica tradusa in limba romana si certificat de garantie.

Inspectorii OPC au mai gasit la vanzare produse promotionale fara respectarea normelor legale in domeniu.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *