Social

„Este o instalaţie menită să împiedice formarea de gheaţă”

1 minute necesare pentru a citi articolul

Marti, 05 Septembrie 2023, ora 09:14

52 citiri

Pod pietonal cu „încălzire în pardoseală”, la Oradea: „Este o instalaţie menită să împiedice formarea de gheaţă”

Constructorii care lucrează la Podul Intelectualilor din Oradea au început montarea sistemului anti-îngheț FOTO Bihoreanul

Constructorii care lucrează la Podul Intelectualilor din Oradea au început montarea sistemului anti-îngheț, arată Bihoreanul.

Potrivit sursei citate, pasarela hobanată, care leagă cele două maluri ale Crişului Repede, va fi primul pod orădean cu instalaţie de degivrare.

„Este o instalaţie menită să împiedite formarea de gheaţă pe structura podului în anotimpul rece. În general astfel de soluţii se folosesc în zonele pietonale pentru a preveni alunecarea trecătorilor. Firul de curent cu rol de rezistenţă se pozează în şapa acoperită apoi cu un strat subţire de beton”, a declarat directorul tehnic al Primăriei Oradea, Sebastian Marchiş.

În luna martie, municipalitatea orădeană a promis închiderea pasarelei pietonale pentru trei luni, urmând, deci, să fie redeschis cel târziu până la 1 iulie, în ciuda termenului asumat prin contract. Acest fapt nu s-a întâmplat, spre enervarea orădenilor obligaţi să ocolească pe podurile Dacia şi Sfântul Ladislau.

Lucrările de reabilitare a pasarelei pietonale sunt executate de firmele Freyrom şi Procons Group, pentru suma de 3,9 milioane lei.Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.