Social

”Eu, mentalități de acest gen, chiar nu le înțeleg”

2 minute necesare pentru a citi articolul

Joi, 08 Decembrie 2022, ora 13:35

386 citiri

Primarul Emil Boc și-a pierdut răbdarea sub tirul întrebărilor privind prețurile exagerate de la Târgul de Crăciun din Cluj.

Mulți vizitatori ai târgului s-ar fi plâns că evenimentul organizat pe spațiul public a devenit prohibitiv pentru familiile de clujeni care ar vrea să viziteze târgul.

Primarul Emil Boc spune că a deschis târguri în alte puncte, pentru a face concurență Târgului din centru.

”Eu am văzut niște analize în presă, care arată că prețurile de la Cluj sunt la fel ca și cele de la Sibiu, București și de la alte târguri de Crăciun. Dacă au greșit ei, greșesc și eu. În toate aceste locuri, spațiul acela public trebuie scos la concesiune. Este o taxă minimă prevăzută de Consiliul Local și vine cineva care oferă un ban pentru metru pătrat”, a spus Boc, la Napoca FM.

”Mă gândeam că, fiind Târgul de Crăciun, ideal ar fi fost cât mai mulți dintre clujeni să aibă acces, nu numai să caște ochii, ci să își și cumpere câte ceva. Ori niște cârnați cu 57 de lei e cam mult!”, a punctat moderatorul Lucian Danciu.

”Pe de altă parte, noi ne-am implicat și am acceptat să organizăm târguri în alte cartiere, cum este cel din Iris, lângă Polivalentă. În economia de piață, numai competiția stabilește prețul corect. Dar noi nu putem fixa prețurile, pentru că se fixează pe piața liberă…”, a spus Emil Boc.

”Ca primărie nu poți limita prețurile și adaosurile?”, a mai întrebat moderatorul. ”Dacă dvs îmi găsiți acest text de lege, eu vă felicit. E ca și când aș veni la dumneavoastră la radio și aș spune că vrem să facem publicitate, dar nu la prețul ăsta, ci la mai mic!”, a replicat Boc

”Voi puneți pe spațiul public panouri publicitare. Aveți o firmă de publicitate pe domeniul public, dar pot eu să îi spun ce tarife să ceară. Aș putea să fac asta? Sunt taxe prevăzute de lege!”, a mai spus Emil Boc, potrivit știridecluj.ro

”Nu e același lucru, domnule primar…!”, a mai spus moderatorul, iar edilul și-a pierdut cumpătul. ”Dacă nu înțelegi… acum eu nu mai am ce spune… Mai sunt 5 minute de emisiune! Noi nu putem interveni. Dacă vreți comunism, atunci… Eu, mentalități de acest gen, chiar nu le înțeleg”, a completat Boc.

”Ne oprim aici. Care o să își permită o să cumpere!”, a mai punctat moderatorul.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *