Social

Lumina Sfanta s-a aprins in Biserica Mormantului Sfant din Ierusalim (Video)

1 minute necesare pentru a citi articolul

Lumina Sfanta s-a aprins la ora 13.50 in Biserica Mormantului Sfant din Ierusalim, de unde va fi trimisa in tari din intreaga lume, inclusiv in Romania.

Sfanta Lumina de la Ierusalim este considerata cea mai clara dovada a dreptei credinte, cea mai evidenta dintre minunile crestine care se petrec in Biserica Ortodoxa.

Sfanta Lumina va fi adusa de la Ierusalim, sambata, 18 aprilie, spre seara si va fi distribuita, ca de obicei, delegatilor eparhiilor la Aeroportul International Otopeni. Acestia vor purta masca si manusi de protectie si vor respecta distanta sociala de 2 metri, subliniaza Cancelaria Sfantului Sinod.

Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfanta fiecarei parohii. Voluntarii din parohii, purtand masca, manusi si ecuson nominal, semnat si stampilat de parohie, vor primi Sfanta Lumina si o vor distribui doar la casele credinciosilor care o solicita si care o asteapta numai in fata locuintei, avand in mana o candela sau o lumanare.

Traditia aducerii Luminii Sfinte de o delegatie a Patriarhiei Romane direct din Ierusalim si distribuirea ei prin Eparhii in bisericile din intreaga tara in noaptea de Inviere a fost instituita de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel in 2008.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Citeste articolul complet pe www.ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *