Social

Noi imagini spectaculoase cu podul peste Dunăre de la Brăila. Lucrările ar trebui să se termine anul acesta VIDEO

1 minute necesare pentru a citi articolul

Luni, 19 Septembrie 2022, ora 11:01

393 citiri

Lucrările avansează la podul peste Dunăre de la Brăila, care are o lungime totală de aproape doi kilometri.

O serie de imagini spectaculoase au fost postate pe pagina de YouTube Raducu P Drum. În imagini se vede cum podul începe să prindă contur.

Tăblierul a fost sudat. Constructorul nu mai are mult timp la dispoziție. Lucrările ar trebui să fie gata în luna decembrie a acestui an.

Construcția podului de la Brăila

Noul pod peste Dunăre va lega județele Brăila și Tulcea. Podul suspendat de la Brăila are o lungime totală de 1,97 kilometri, iar deschiderea centrală este de 1,12 kilometri. Cele două turnuri, câte unul pe fiecare mal, vor avea o înălțime de 192,64 metri, devenind, astfel, cele mai înalte construcții din România.

Lucrările realizate de asociația de constructori formată din italienii de la Astaldi și japonezii de la IHI Infrastructure System ar trebui să fie gata în decembrie 2022.

Proiectul prevede și construcția a 23,4 kilometri de drum expres pentru a conecta podul și are două secțiuni: drumul principal Brăila – Jijila, cu 19 kilometri, și drumul de legătură cu DN22 Smârdan – Macin, care are 4,3 kilometri. Proiectul valorează 1,99 miliarde de lei, fără TVA, fiind cel mai scump proiect de infrastructură din România.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *