Social

”Nu pot răspunde de toți handicapații”. Mama a făcut plângere la Inspectoratul Școlar

1 minute necesare pentru a citi articolul

Vineri, 23 Septembrie 2022, ora 22:58

93 citiri

Mama unui copil cu autism se plânge pe un grup de Facebook că învățătoarea micuțului ei i-a spus că nu mai are ce să caute cu el la școală.

Un fragment din conversația dintre mamă și cadrul didactic, desfășurată pe un grup de Whatsapp, a fost făcut public pe Facebook.

„Conversația dintre mine și doamna învățătoare care a decis brusc peste noapte că nu mai am ce cauta la școală lângă copilul meu cu Autism, sindrom hiperkinetic. Ce mă sfătuiți sa fac?”, este mesajul ce însoțește imaginea care redă discuția dintre mamă și învățătoare, imagine publicată pe Facebook.

După mai multe schimburi de replici pe acest grup, învățătoarea ar fi jignit elevul, spunând practic că nu dorește să aibă grijă de acesta, fiind un copil cu nevoi speciale.

Mama, însă, a mers mai departe după ce a citit aceste mesaje și după ce i s-a interzis, spune ea, să mai intre în școală pentru a-și însoți copilul la ore, așa cum se întâmpla până atunci.

A mers la Inspectoratul Școlar Județean Bacău, acolo unde a făcut o petiție, iar astăzi a scris și o plângere penală pe care intenționază să o adreseze Parchetului, acuzând-o pe învățătoare de discriminare pentru că a folosit acele cuvinte la adresa copilului său, scrie ObservatorNews.ro.

De cealaltă parte, însă conducerea instituției de învățământ spune că în repetate rânduri mama s-ar fi certat cu învățătoarea, dar și cu alți părinți, iar părinții, la rândul lor, se plâng că copilul acesteia ar fi violent la ore, adaugă sursa citată.

O comisie de medici a recomandat ca băiatul să înveţe în colectivitate, însă în prezența unui însoţitor.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *